BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCarney: Anlaşmasız Brexit sert küçülmeye neden olabilir----

Carney: Anlaşmasız Brexit sert küçülmeye neden olabilir

Carney: Anlaşmasız Brexit sert küçülmeye neden olabilir
07 Şubat 2019 - 15:56 www.finansgundem.com

İngiltere MB Başkanı Carney, Ocak politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği konuşmasında anlaşmasız Brexit'in ekonomide sert küçülmeye neden olabileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, bankanın Ocak ayı politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği konuşmasında İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız şekilde ayrılmasının önemli ölçüde ekonomik küçülmeye neden olabileceğini belirtti.

Carney “Ekonomi daha da yavaş büyüdüğünde bir veya iki negatif çeyrek ihtimali artar.” diyerek anlaşmasız ayrılığın çeyreklik GSYİH'de düşüş ihtimalini artıracağını dile getirdi.

Ekonominin anlaşmasız bir Brexit'e hazır olmadığının altını çizen BOE Başkanı, “Brexit sisinin” gerginlik yarattığını ifade etti. Carney, Brexit belirsizliğinin konut piyasasını ve tüketicileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Londra'da konuşan Carney, bankanın belirsizliğin bir süre gündemde kalmasını beklediğini söyledi ve ekonomi için kilit unsurun “Brexit anlaşmasının şekli” olacağını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)