BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇalışan kişi başına üretim arttı----

Çalışan kişi başına üretim arttı

Çalışan kişi başına üretim arttı
05 Haziran 2023 - 10:15 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre çalışan kişi başına üretim ilk çeyrekte %0,1 arttı


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre yüzde 0,1 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 düştü.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, önceki döneme göre %0,4 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 düştü.

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki yılın aynı çeyreğine göre en fazla artışın %7,8 ile Sermaye Malı Üretimi’nde gerçekleştiği görüldü.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre en fazla artış %1,3 ile Dayanıksız Tüketim Malı Üretimi’nde gerçekleşti.

Su ürünleri üretimi %6,2 arttı

 

Yıllık enflasyon yüzde 39.59 oldu!

 

Egeli ihracatçılar yeni hükümetten beklentilerini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)