BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇalık Türkmenistan'da 3 ihale kazandı----

Çalık Türkmenistan'da 3 ihale kazandı

Çalık Türkmenistan'da 3 ihale kazandı
01 Mayıs 2013 - 18:43 www.finansgundem.com

Çalık Enerji Türkmenistan'da 3 elektrik santrali ihalesini kazandı

Uzun yıllardır Türkmenistan'da tekstil, inşaat ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Çalık Holding, Türkmenistan'da 3 adet doğalgaz tribünlü elektrik santrali inşa edecek.
Türkmenistan Enerji ve Sanayi Bakanlığına bağlı Türkmenenergo kurumunun açtığı ihaleyi kazanan Çalık Enerji, 3 santrali toplam 421 milyon 475 bin dolara inşa edecek. Ahal vilayetinin Ak buğday ilçesi, Lebap vilayeti Serdarabat ilçesi ve Mari vilayetinin Saparmurat Türkmenbaşı beldesinde inşa edilecek olan elektrik santrallerin inşaatına mayıs ayı içerisinde başlanacak.
Sırasıyla 149,2 megawatt, 146,7 megawatt ve 141,7 megawatt elektrik üretim kapasitesine sahip olacak santrallerin inşaatının şubat 2014'de tamamlanması öngörülüyor.
Bu ülkede daha önce 6 tane elektrik santrali inşa eden Çalık Enerji, başkent Aşkabat'a istikrarlı elektrik enerjisi sağlanması ve tüm ülkenin elektrik enerjisi sektörünün modernleştirilmesiyle ilgili projenin ilk aşamasının ihalesini kazandı.
Bu arada Türkmenistan, İran ve Afganistan'a elektrik ihraç ediyor ayrıca, Tacikistan, Pakistan ve Ermenistan'a elektrik ihraç etme hazırlıkları yapıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)