BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇakar: Makroekonomik politikalara destek vereceğiz----

Çakar: Makroekonomik politikalara destek vereceğiz

Çakar: Makroekonomik politikalara destek vereceğiz
16 Haziran 2023 - 17:21 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan toplantı sonrası finans sektörünün yapısının çok güçlü olduğunu, makroekonomik politikalara destek vereceklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün bankalar ile bir araya geldi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çakar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmelerinin oldukça yapıcı geçtiğini söyledi.

Finans sektörünün yapısının çok güçlü olduğunu söyleyen Çakar makroekonomik politikalara destek vereceklerini belirtti.

Çakar "Hükümet kurulalı henüz 10 gün kadar oluyor. Sayın Bakan ilk görüşmelerden bir tanesini finans sektörü ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile yaptı. Aslında belli periyotlarla hem bakanlarımızla hem otoritelerle, Merkez Bankası ve BDDK ile benzer toplantılar yapıyoruz. Sektörün sorunlarını, küresel ekonomideki gelişmeleri beraber masaya yatırıyoruz. Bugün de çok iletişime açık, samimi bir toplantı oldu. Finans sektörünün yapısı çok güçlü. Biz de kalkınmaya finans sektörüne destek vermek için hep beraber çalışıyor olacağız. Bankacılık sektörünün aktifine yönelik olarak da pasifine yönelik olarak da her konu tartışıldı ve notlarını aldılar. Büyümenin finansmanında bankacılık sektörünün amiral gemisi olduğunu biliyoruz. O nedenle iş birliği içinde olmak çok önemliydi. Bu da bunun ilk adımıydı" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi

 

Şimşek, cuma günü bankacılarla görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)