BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük bankaların borçlanma avantajı arttı----

Büyük bankaların borçlanma avantajı arttı

Büyük bankaların borçlanma avantajı arttı
26 Mart 2014 - 06:32 www.finansgundem.com

Fed ekonomistlerinden birine göre, büyük bankaların borçlanma avantajı arttı

New York Fed'in araştırmacılarından birine göre, JPMorgan Chase&Co. ve Citigroup Inc.'in de aralarında yer aldığı ABD'nin en büyük bankaları, tahvil piyasalarında ufak rakiplerinden daha ucuz borçlanma imkanı sağladı. New York Fed'in başkan yardımcısı Joao Santos, bunun biraz da yatırımcıların, bu kuruluşların batmasına izin verilemeyecek kadar büyük oldukları algısından kaynaklandığını söyledi.

Fed'in 1985-2009 yıllarındaki verilerine dayanan ve dün yayınlanan çalışma, en 5 Amerikan bankasının A notuna sahip tahviller için, ufak rakiplerinden yüzde 0.31 daha düşük faiz ödediğini gösterdi.

Finansman maliyetlerinin risklere karşı duyarsızlığının, batmasına izin verilemeyecek kadar büyük bankaları daha fazla risk almaya teşvik edeceğini belirten Santos, "Bu, onlarla rekabet eden küçük bankaları da daha fazla risk almaya itecektir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)