BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett'ın yatırım stratejisi Bitcoin piyasasında da işe yarıyor----

Buffett'ın yatırım stratejisi Bitcoin piyasasında da işe yarıyor

Buffett'ın yatırım stratejisi Bitcoin piyasasında da işe yarıyor
03 Kasım 2020 - 14:15 www.finansgundem.com

ABD'li ünlü hisse senedi yatırımcısı Warren Buffett tarafından tavsiye edilen yatırım stratejisi, verilere göre Bitcoin piyasasında da işe yarıyor

Warren Buffett'ın genç yatırımcılara bir mesajı var: "Büyük borsa endekslerinde dolar maliyeti ortalaması yapın. Diğer yandan veriler, bu stratejinin Bitcoin (BTC) için de oldukça işe yaradığını gösteriyor.

Dolar maliyeti ortalaması, yatırımcıların belirli bir varlığa yapacakları toplam yatırımı dönemsel satın alımlara böldüğü stratejiyi ifade ediyor. Yatırımcılar, bu strateji ile fiyat dalgalanmalarının olumsuz etkilerini azaltabiliyor.

ABD merkezli dünyanın en büyük ikinci holding şirketi Berkshire Hathaway CEO’su ve ünlü yatırımcı Warren Buffett, borsa endekslerinde dolar maliyeti ortalaması kullanılmasına uzun süredir olumlu bakıyor. Omaha kahini, özellikle S&P 500 endeks fonlarında dolar maliyeti ortalamasının kullanılmasından hoşlanıyor.

Fakat veriler, aynı stratejinin geçtiğimiz yıllarda Bitcoin için de etkili olduğunu gösteriyor. Bitcoin, geçtiğimiz beş yıl boyunca yıllık yüzde 100 değer kazandı.Dahası, Bitcoin adreslerinin yüzde 98'i karlı durumda.

Dolar maliyeti ortalaması Bitcoin'de işe yarıyor

Örneğin bir yatırımcı, Ocak 2014'ten beri Bitcoin'e ortalama 100, toplamda ise 35.700 dolar yatırsaydı, günümüzdeki getirisi yüzde 1.648, yani yaklaşık 589 bin dolar olacaktı.


Dolar maliyeti ortalaması performans örneği. Kaynak: Bitcoindollarcostaverage.com

Bitcoin'e uzun süre boyunca yatırım yapmanın fiyat dalgalanmasından bağımsız olarak işe yaramasının bazı sebepleri var. Bunlardan biri de, Bitcoin'in altına kıyasla çok küçük olan ve yeni gelişmekte olan bir değer saklama aracı olması.

Bitcoin'e olan kurumsal talep, 2020 boyunca önemli bir artış gösterdi. Bitcoin, koruma sağladığı ve üstel büyüme sağlayabilecek potansiyele sahip bir yatırım olduğu için kurumsal yatırımcıları cezbediyor.

Dolar maliyeti ortalaması, Bitcoin ekstrem düzeltme dönemlerine sahip olduğu için işe yarıyor. Yapılan yatırımın değeri ise boğa piyasalarında hızla artış gösterebiliyor.

Örneğin Bitcoin fiyatı, Mart 2020'de 3.600 dolara kadar geriledi. Kripto paranın fiyatı o zamandan beri üç kattan fazla artış gösterdi ve çeviri yayın saati itibarıyla 13.365 dolarda seyrediyor.


Geçtiğimiz yıla ait günlük Bitcoin fiyatı tablosu. Kaynak: TradingView.com

Üstel büyüme potansiyeline sahip varlıklarda yüksek risk stratejilerini yönetmek zorlu olabiliyor. Bu nedenle dolar maliyeti ortalaması, Bitcoin için oldukça pratik ve etkili bir yöntem olarak görülüyor.

Bitcoin Türk Lirası bazında rekor kırdı

 

Pandemide tökezleyen yatırımcılar Bitcoin'e koşuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)