BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPandemide tökezleyen yatırımcılar Bitcoin'e koşuyor----

Pandemide tökezleyen yatırımcılar Bitcoin'e koşuyor

Pandemide tökezleyen yatırımcılar Bitcoin'e koşuyor
20 Ekim 2020 - 12:18 www.finansgundem.com

Pandemi nedeniyle geleneksel piyasalardan uzaklaşan yatırımcılar, alternatif varlıklara yönelimini sürdürüyor. Uzmanlar, 8,5 trilyon dolarlık potansiyel yatırımın Bitcoin piyasasına aktarılabileceğini yazıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatını 2020 yılında artıran faktörlerden belki de en önemlisi kurumsal yatırımcılar oldu. Korona virüs salgını nedeniyle tökezleyen geleneksel piyasalara sırt çeviren kurumsal yatırımcı, alternatif değer varlıklarına ve doğal olarak da BTC para birimine yöneldi. Uzmanlar bu yatırımların artacağını savunuyor.

19 Ekim tarihinde Twitter üzerinden paylaştığı mesajında analist Willy Woo, 8,5 trilyon dolarlık potansiyel yatırımın Bitcoin piyasasına aktarılabileceğini yazdı.

'Büyük yatırımcılar alternatif varlıklara yöneliyor'

Cointelegraph tarafından sıklıkla haberleri yapıldığı üzere, enflasyona karşı kendilerini koruma altına almak isteyen büyük yatırımcılar altın ve kripto para gibi alternatiflere yöneliyor.

Bitcoin'e önemli ölçüde yapılan kurumsal yatırımlar arasında ilk olarak MicroStrategy'nin ismi geçmişti. 425 milyon dolar değerinde BTC yatırımı ile adından söz ettiren dev şirketi, 81 milyar dolarlık ödeme girişimi Square izledi ve o da 50 milyon dolarlık Bitcoin yatırımına imza attı. 10 milyar dolarlık varlık yöneticisi Stone Ridge de, 10.000 BTC satın aldı. 

Zincir üstü analist Willy Woo, bu bilgiler ışığında yeni kurumsal yatırımcıların yolda olduğunu, özellikle de 2021 yılında ekosisteme birçok büyük ismin dahil olacağını savundu. Potansiyel olarak 8,5 trilyon dolarlık yatırımın hazırda beklediğini söyleyen Woo, henüz bu potansiyelden 1 dolar bile gelmediğini hatırlattı. Tweet'inde şöyle yazdı:

"Sürekli, halka arz edilmiş şirketlerden gelme ihtimali olan 5 trilyon dolardan bahsediliyor. Varlık fonlarında duran 8,5 trilyon dolardan bahseden yok. Onların elindeki BTC miktarı sıfır. İdeal portföy oluşturmak için Bitcoin'e ihtiyaç duyacaklar."

Woo'nun bahsini ettiği, portföy yöneticilerinin kontrolündeki 8,5 trilyon dolarlık potansiyelin küçük bir kısmı bile Bitcoin piyasasına girse, fiyatlarda büyük artış söz konusu olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)