BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBRICS Dünya Bankası ve IMF'yi baypas edecek----

BRICS Dünya Bankası ve IMF'yi baypas edecek

BRICS Dünya Bankası ve IMF'yi baypas edecek
26 Mart 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkeleri kalkınma ve döviz volatilitesi sorunlarını çözmek için yeni bir banka kurmayı planlıyor

Dünya Bankası ve IMF'yi baypas edecekDünyanın en büyük gelişmekte olan ülkeleri kalkınma ve döviz volatilitesi sorunlarını çözmek için yeni bir banka kurmayı planlıyor. Salı,  BRICS Dünya Bankası ve IMF'yi baypas edecek  Kalkınma sorunlarını ve kurdaki volatiliteyi çözecek yeni kurumlar oluşturmak üzere bir araya gelen BRICS ülkeleri, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nu baypas etmeyi planlıyor.
Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın liderleri bugün Güney afrika'nın doğusundaki Durban kentinde düzenlenen yıllık zirvelerinde yeni bir kalkınma bankasının kuruluşunu onaylamaya hazırlanıyor. Liderler aynı zamanda ödemeler dengesi ya da kur krizlerini önlemek için döviz rezervlerinin bir havuzda toplanmasını görüşecek.
Dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkelerinin yaklaşımını, "BRICS ülkelerinin en büyük gerekçesi gelişmekte olan dünyada yeni bir Breeton Woods kurumları oluşturmak" şeklinde anlatan Frontier Advisory'nin CEO'su Martyn Davies, gelenekselden gelişen dünyaya doğru bir güç dengesi değişiminin olduğunu, batıda bu jeopolitik değişime dair birçok endişe olduğunu belirtti.
Toplamda 4.4 trilyon dolarlık döviz rezervine sahip olan ve dünya nüfusunun yüzde 43'ünü oluşturan BRICS ülkeleri artan ekonomik güçlerini küresel finans sisteminde daha fazla söz sahibi olmanın yollarını arıyor. En büyük gelişen piyasa ekonomileri başkanları daha önce de Dünya Bankası ve IMF başkanlarının ABD ve Avrupa'dan seçilme geleneğine karşı çıkarak, 1944'te kurulan Bretton Woods kuruluşlarının yönetimlerinde denetim çağrısında bulunmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)