BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya hissesi alın kazanın----

Brezilya hissesi alın kazanın

Brezilya hissesi alın kazanın
28 Mayıs 2014 - 19:46 www.finansgundem.com

Dünya Kupası'nı bu yıl ev sahibi Brezilya'nın alacağını tahmin eden Goldmann Sachs analistleri, Brezilya hisselerine yönelme çağrısı yapıyor

Goldman Sachs Group bugünlerde yatırımcılara ilginç bir tavsiyede bulunuyor: "Brezilya Dünya Kupası'nı kazanacak, Brezilya hisseleri alın."

Goldman Sachs analistlerine göre, bu yıl ev sahibi ülke Brezilya'nın, dünyanın en çok izlenen spor olayının galibi olma ihtimali, en yakın rakibi komşu Arjantin'in kazanma ihtimalinin üç katından da fazla.

Goldman Sachs analistlerinden Jan Hatzius ve Sven Jari Stehn, Almanya ve İspanya'nın yarı final maçlarında elenmesinin ardından, Brezilya'nın Arjantin'i finalde 3-1 mağlup edeceğini tahmin ediyor. Brezilya'nın kazanma ihtimali yüzde 48.5, Arjantin'in yüzde 14.1, Almanya'nın ise yüzde 11.4 olarak görülüyor.

Goldman stratejistleri, geçmişteki benzer durumlara bakarak, Brezilya'nın galibiyetini takip eden haftalarda, ülkenin hisse senedi piyasalarının canlanacağını tahmin ediyor. Ancak stratejistler yatırımcının kazancı kaçırmamak için hızlı hareket etmesi gerektiğinin de altını çiziyor.  

Analistlere göre kazanan ülkenin tahvil piyasaları, galibiyet sonrasındaki ilk ayda, küresel piyasalardan ortalama yüzde 3.5 oranında daha iyi performans gösterecek ancak bu üstünlük üç ayın sonunda gözle görülür bir şekilde azalacak. Galip ülke piyasaları, final sonrasındaki bir yıllık sürede küresel piyasaların yüzde 4 altında performans gösteriyor. 

Geçtiğimiz yıl S&P 500 yüzde 15, Stoxx 600 yüzde 12 yükselirken, Brezilya'nın gösterge Ibovespa endeksi ise yüzde 7 düştü
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)