BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit'ten çıkışın İngilizlere maliyeti açıklandı----

Brexit'ten çıkışın İngilizlere maliyeti açıklandı

Brexit'ten çıkışın İngilizlere maliyeti açıklandı
13 Şubat 2023 - 15:41 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Haskel, Avrupa Birliği'nden çıkışın (Brexit) hane başına maliyetinin 1.000 sterlin olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi'nin harici bir üyesi olan Jonathan Haskel, işletme yatırımlarının Brexit nedeniyle durduğunu ve İngiltere ekonomisine hane başına 1.000 £ (1.204 dolar) değerinde bir darbe indirdiği konusunda uyardı.

Haskel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışının (Brexit) ticari yatırım hızında keskin bir düşüşe yol açmasından bu yana üretkenlik sıkıntılarından çok daha fazla zarar gördüğünü belirtti.

Haskel, Brexit'ten kaynaklanan "verimlilik kaybının" şu anda gayri safi yurtiçi hasılanın %1,3'ü veya toplamda yaklaşık 29 milyar sterlin veya hane başına 1.000 sterlin olduğunu bildirdi. BoE'nin tahmin süresinin sonunda cezanın %2,8'ine çıkacağını da kaydetti.

Haskel, "2016'ya kadar olan döneme bakarsanız, 2016'ya kadar verimlilikte daha büyük bir yavaşlama yaşadığımız doğru, ancak çok fazla yatırımımız oldu. 2012'den 2016'ya kadar büyük bir patlama yaşadık. Ancak sonra yatırım 2016'dan itibaren yatay hale geldi ve G-7 ülkeleri arasında en alt sıralara düştük." dedi.

Brexit'in üçüncü yılında İngiltere ekonomisi ne durumda?

 

İngiltere Başbakanı'ndan Brexit açıklaması

 

İngiltere şirketlerinde Brexit pişmanlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)