BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ'dan Başkanlık açıklaması!----

Bozdağ'dan Başkanlık açıklaması!

Bozdağ'dan Başkanlık açıklaması!
28 Aralık 2015 - 07:32 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda özel açıklamalar yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Davutoğlu’nun yeni Anayasa için yapacağı muhalefet turu öncesinde yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda Habertürk'e özel açıklamalar yaptı:

KONUŞABİLİRİZ: Türkiye, yeni Anayasa yapacak bilgiye, birikime sahip. Ancak siyaset kurumunun uzlaşmasına ihtiyaç var. Maalesef birtakım önyargılar, vehimler bazı partilere kırmızı çizgi dayattırıyor. Biz de ‘“Her şeyi konuşabiliriz, tartışabiliriz” diyoruz.

BAŞARABİLİRİZ: Türkiye sadece darbe dönemlerinde, darbeciler eliyle ve onayıyla Anayasa yapabilmiştir. Halbuki demokratik zeminde, milletin hür iradesiyle seçilmiş parlamenterler vasıtasıyla TBMM’de herkesin, her kesimin kendisini hür hissettiği bir ortamda Anayasa yapmayı başarabiliriz.

HAKSIZLIK: Başkanlık sistemi çok iftiraya uğruyor ve çok yanlış tanıtılıyor. Başkanlık sistemi esasında, yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı ve birbirine karşı tam bağımsız olduğu sistemin adıdır. Başkanlık sistemi siyasi istikrar sağlar, güçlü iktidar, güçlü parlamento kurar.

YALANCILARIN ŞAHI: Herkes “Başkanlık sistemi gelirse diktatörlük gelir” diyor. Bunu söyleyenler yalancıların şahıdır... Amerika’da bağımsızlık mücadelesini veren kurucu liderler diyorlar ki: “Biz öyle bir anayasa yapalım ki kralların sözü geçmesin. Yasama, yürütme ayrı olsun. Yasama yürütmeye, yürütme yasamaya karşı tam bağımsız olsun ve diktatörlük olmasın.” Başkanlık sistemi diktatörlüğün panzehiri olarak ortaya konulmuş bir sistemdir.

CHP’Lİ BİRİNİN ŞANSI ARTAR: Türkiye’de parlamenter sistem devam etsin, benim ömrüm CHP’nin iktidara geldiğini görmeye yetmez, CHP’lilerin torunlarının ömrü de yetmez. Çünkü parlamenter sistem izin vermez. Başkanlık sistemi olduğu zaman CHP’li birinin Türkiye’de başkan olma ihtimali, parlamenter sisteme göre bin kat daha fazladır. Çünkü 2. turda 2 kişi yarışacak. Birisinin sağdan, birisinin de CHP zihniyetinden olacağı tartışmasız. Diyelim sağdan bir başkan seçildi, başarısız oldu. Vatandaş “Sağdan seçtik başarısız oldular. Soldan da iyi aday var. Bu sefer bunu deneyelim” diyebilir.

KUTUPLAŞMAYI DA ÖNLER: Başkanlık sistemi kutuplaşmayı da önler. Yüzde 51’in oyuna sizin ihtiyacınız varsa toplumun tamamını kapsayacak bir dil, bir üslup ve bir uygulamayı hayata geçirmek zorundasınız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)