BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBoydak Grubu'na inceleme----

Boydak Grubu'na inceleme

Boydak Grubu'na inceleme
29 Kasım 2013 - 08:46 www.finansgundem.com

Vergi denetim uzmanları Boydak Grubu’na ait 3 şirketi inceleme altına aldı

Boydak Holding'in 3 şirketine Maliye denetleme ekibi gönderdi. Hürriyet'ten Sefer Levent konuyu köşesine şöyle taşıdı:
Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, “3 şirketimizin şu anda Maliye Bakanlığı birimleri tarafından denetlendiği doğrudur” diye konuştu. Grup şirketlerinin daha önceki yıllarda da denetlendiğini belirten Boydak, “Bence rutin dışı bir denetim değil. Geçen yıl da daha önceki yıllarda da benzer denetimlerden geçmiştik” dedi. Şirketlerinin kurumsal şirketler olduğunu belirten Boydak konuyla ilgili şunları söyledi:
“Biz denetime açığız. Şirketlerimiz de kurumsallıklarını tamamlamış şirketler. Devletin koyduğu mevzuatlara uygun iş yapıyoruz. Daha önceki denetimlerden bir şey çıkmayınca memnun olmuştuk. Yine memnun oluruz.”

GÖZÜMÜ GİBİ KORUYALIM
Aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı olan Mustafa Boydak, temmuz ayında meclis toplantısında bir konuşma yapmıştı. Tüpraş başta olmak üzere Koç Grubu enerji şirketlerine yapılan vergi denetimi baskınlarının hemen sonrasında gerçekleşen konuşmada Boydak, “Memleketi idare eden hükümetimizin, iş dünyası ile diyaloglarda da en üst seviyede çalışmalar yapması gerekiyor. 28 Şubat sürecini hepiniz hatırlarsınız. Bir takım grup ve şirketlere karşı yanlış algı oldu. Bu yanlış algının tam tersini bugün yapmamamız gerekiyor. Türkiye’yi taşıyan şirketleri gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Yanlış algıya maruz kalmayalım. İş dünyamızda, ‘Sen bana düşmansın- değilsin’ gibi ayrım yapmayalım. Ekonomiyle ilgili sorunları aşarız, bundan en ufak bir endişe olmasın. Ayrımcılık yapmayalım. Biz ekonomiyi çözeriz” demişti.

PEŞİN HÜKÜM YOK
Boydak’ın bu konuşması Koç Grubu’na destek olarak algılanmıştı. Boydak’ın sözlerine cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan gelmişti. Yıldız, partisinin Kayseri il Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda yaptığı konuşmada Boydak’ın, 28 Şubat benzetmesine tepki göstererek şunları söylemişti: “Bir Oda başkanımızın, vergi ve teknik denetimlerle ilgili TÜPRAŞ’ı kasteden sözlerini anlamak mümkün değildir. Onlarca, yüzlerce rutin vergi denetimi yapılmaktadır. 28 Şubat’la ilgili yorumları kabul etmeyiz. Ak Parti zamanında servetini, varlığını 10-15 katına katlayanlar oldu. Kasıtlı bir şey yapılmamıştır. Ekonomide bu tür olayları böyle yorumlamak yanlıştır. Kabul edilemez. 28 Şubatta yapılanlarla benzerlik asla sağlanamaz. TÜPRAŞ’da vergi denetimi yapılmaktadır, ön ve peşin hüküm yoktur. Rutin denetimler her zaman devam edecektir.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baba30 Kasım 2013 19:38

    6 tane gemiyede maliye denetimi yapılacakmı acaba

  • yavuz29 Kasım 2013 22:32

    bu partı benım ıcınde bıtmıstır bukadar basıtlesılmemelıydı. gezıcı arkadaşları sımdı daha ıyı anlıyorum...

  • haan29 Kasım 2013 15:10

    Ak parti raydan çıktı çıkıyor ve ben desteğimi bu saat itibariyle kesiyorum, tez varı düzelirler inşaallah

  • FATİH29 Kasım 2013 13:29

    hükümet ülkeyi sahipsiz bırakıp şahsi menfaatleri için diğer insanlarla uğraşmaya başladı.

  • HASAN29 Kasım 2013 12:49

    Hükümet kendi aleyhine olan kurum ve kişilere kadar devlet gücünü kendi lehine kullanıyor. Siyaseten türkiye artık bitiktir. pkk ortada gezerken devletine sadık insanlar gözetim altında.

  • ALKIŞLA29 Kasım 2013 11:30

    HÜKÜMETİN BEĞENMEDİĞİ BİR DİL KULLANIRSAN VERGİ DENETİMİ KAPINIZDA.KONUŞMAK YASSAK HEMŞERİM.

  • mehmet erol29 Kasım 2013 11:10

    sindirme operasyonu. ya bizden ol ya da yok ol

  • Sakıp29 Kasım 2013 10:49

    Yatırımcının kanını emen ihlas grubuna da maliyeci gönderin.

  • fethi29 Kasım 2013 10:41

    Fetullah camiasına desteğin bedelini sende ödeyeceksin sayın boydak ..

  • yakup29 Kasım 2013 10:39

    Sen misin cemaate destek veren?

  • vatandaş neden şikayet eder ki!29 Kasım 2013 10:38

    vergi denetiminden vatandaş memnun olmalı. Devletin en büyük geliri vergi. O kadar vergi denetim elemanı neden alınıyor. ABD de herkes vergi kaçırmaktan çekiniyor. Biz de vergi kaçırmak sıradan iş. Vergi denetimleri artmalı. Bunları siyasilere bakarak değerlendirmek yanlış.

  • ali29 Kasım 2013 09:58

    bu tarz akıl ve demokrasi dışı girişimler tek birşeyin habercisi.. bu hükümet gidici.

  • DERSANE ÖĞRETMENİ29 Kasım 2013 09:41

    DERSANELERE DESTEK VERDİ BÖYLE OLDU..BU NASIL BİR MEMLEKET OLDU, HERKES DESTEK YANDAŞ MI OLMALI...

  • AKIL TUTULMASI29 Kasım 2013 09:17

    RUTİN BİLE OLSA, DERSANELER TARAFLI BİR İŞADAMININ BÖYLE BİR ZAMANDA DENETLENMESİ ,YANLIŞ ANLAŞILACAĞI KESİN OLDUĞU İÇİN ANCAK BİR AKIL TUTULMASIDIR.İKTİDAR BÜYÜDÜKÇE AKIL KÜÇÜLÜYOR MU NE...

  • cevval29 Kasım 2013 09:03

    adam doğru söylemiş, insanları bu şekilde susturamazsınız. 28 şubatta size çok destek verdim ama keşke sizi assalarmış. bu memleketin başına bela oldunuz rantçı takiyeciler