BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBostic'ten 50 baz puan faiz artırımı için açık kapı----

Bostic'ten 50 baz puan faiz artırımı için açık kapı

Bostic'ten 50 baz puan faiz artırımı için açık kapı
01 Mart 2022 - 07:41 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Bostic, hâlâ 25 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu ancak enflasyondaki artışın sürmesi halinde yarım puan faiz artırmanın mümkün olabileceğini söyledi


Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Mart toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırmayı desteklediğini ve aylık enflasyon rakamlarının yüksek seviyelerden düşmemesi halinde daha büyük bir yarım puanlık bir adım değerlendireceğini bildirdi.

Bostic, sanal bir panelde, "Mart toplantısında hala 25 baz puanlık bir hareketten yanayım. Özellikle baktığım bir veri noktası, enflasyondaki aydan aya değişim. Bu eğilimin düştüğünü görmeye başladığımız ölçüde, 25 baz puanlık bir harekette oldukça rahat olacağım. Bu yüksek seviyelerde devam etmeye devam ederse, hatta diğer yönde hareket ederse, o zaman Mart için gerçekten 50 baz puanlık bir harekete bakmam gerekecek.” dedi.

Şubat ayı tüketici fiyat verileri, FOMC'nin iki günlük politika toplantısına başlamasından beş gün önce, 10 Mart'ta açıklanacak. Bloomberg News tarafından ankete katılan ekonomistler, tüketici fiyat endeksinin bir önceki aya göre % 0,7 ve yıllık bazda % 7,8 artmasını bekliyor.

Rusya’da faizler yüzde 20’ye yükseldi

 

Fed üyelerinden faiz artırımına destek

 

Bostic: Bu yıl dört veya daha fazla Faiz artışına açığım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)