BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBostic: Bu yıl dört veya daha fazla faiz artışına açığım----

Bostic: Bu yıl dört veya daha fazla faiz artışına açığım

Bostic: Bu yıl dört veya daha fazla faiz artışına açığım
25 Şubat 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yüksek enflasyonun devam etmesi halinde Federal Reserve'in ABD faiz oranlarını bu yıl dört veya daha fazla kez artırması gerekebileceğini söyledi.

Bostic, "Enflasyonun kadar sıcak olduğu konusunda veriler belki daha kötümser gelebilir ve eğer gelirse görüşümü değiştireceğim, belki 4 (artış) ve işlerin nasıl gittiğine bağlı olarak bundan daha fazla olabilir." dedi.

Bostic'in son yorumları, Aralık ayında yaptığı değerlendirmeye kıyasla dört faiz artırımını destekleme görünümüne yöneldiğini söylemesinden iki hafta sonra geldi.

Bostic, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin meseleleri karmaşık hale getirebileceğini ve Fed yetkililerinin küresel ve ABD ekonomisi üzerindeki ekonomik ve finansal etkileri gözden geçireceklerini söyledi, ancak şu anda beklentisinin Mart ayındaki bir yükselişi etkilemeyeceği yönünde olduğunu ekledi.

"Sadece işlerin nereye gittiğini görmemiz gerekecek. Son birkaç haftadır petrol fiyatlarının doğal gaz gibi çarpıcı bir şekilde arttığını ve bunun dalgalanmalara neden olabileceğini gördüğümüzü biliyorum. Sadece izlememiz gerekecek. bu çok yakından," dedi Bostic.

Fed'in bilanço planlarıyla ilgili olarak Bostic, merkez bankasının faiz oranlarını "mümkün olduğunca agresif bir şekilde" düşürmeye başlamadan önce birkaç kez artırdığını görmek istediğini söyledi.

Faizsiz sistemden ev alan mağdurlara müjde

 

Fed yöneticisi Bowman'dan Faiz artırımı açıklaması

 

Dev banka faiz tahmininde uçtu

 

Morgan Stanley, Fed'den 2022'de 6 faiz artırımı bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)