BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev banka faiz tahmininde uçtu----

Dev banka faiz tahmininde uçtu

Dev banka faiz tahmininde uçtu
19 Şubat 2022 - 16:54 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan, Fed'in önümüzdeki 9 toplantıda 25'er baz puan faiz artırmasını beklediğini açıkladı.


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüksek enflasyon nedeniyle daha önce beklenenden daha hızlı sıkılaştırmaya gideceği yönündeki beklentiler artıyor.

Son olarak ABD'nin en büyük bankası JPMorgan, enflasyonu düşürmek için Fed'in art arda 9 toplantıda faizi 25'er baz puan artırmasını beklediğini açıkladı.

Bu beklentiye göre Fed, 2023'in ilk yarısına kadar faizi toplamda 225 baz puan artırmış olacak.
ABD'de tüketici enflasyonu, ocakta yüzde 7,5 ile 40 yılın zirvesine yükselirken, Fed şu an yüzde 0-0,25 aralığında olan federal fonlama faizini mart ayından itibaren artırmaya başlayacağının sinyalini vermişti. Fed, varlık alım programını da gelecek ay bitirecek.

ABD'nin önde gelen bir diğer bankası Goldman Sachs da Fed'den bu yıl yedi faiz artışı beklediğini açıklamıştı.

'Para politikasında ciddi bir düzeltme ihtiyacı var'

Güçlü büyüme, maliyet baskıları ve özel sektör davranışlarına işaret eden JPMorgan ekonomistleri, enerji fiyatları kaynaklı baskı ileride azalsa bile ‘geri bildirim döngüsü'nün enflasyonu yüksek seviyelerde tutması riskine de dikkat çekildi.

Raporda, merkez bankalarının politika değişikliğine gitmesi ve büyümede yavaşlama ihtiyacı duyması riskinin ve bunların küresel finansal koşullar üzerindeki etkisinin, en büyük tehdit olduğuna vurgu yapıldı.

Öte yandan, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, dün yaptığı açıklamada, enflasyonun 40 yılın zirvesine yükseldiğine işaret ederek para politikasında ciddi bir düzeltme ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Fed’in faiz artırması ve bilançosunu küçültmesi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke piyasaları için de önemli bir risk faktörü olarak değerlendiriliyor.

Doların faizinin artması ve doların güçlenmesi, gelişmekte olan ülkelerin dış borçlanma maliyetlerini artırabilir.

Metaverse evrenine giren ilk banka: JPMorgan

 

JPMorgan üzerinden ilk coin transferi

 

JPMorgan ESG verileri için adli tıp bilimini kullanıyor

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki21 Şubat 2022 10:45

    Bu talep enflasyonu mu, yıllarca sıfır faizle trilyonlarca doları piyasaya veriyorken neden enflasyon olmadı, çünkü ucuza mal aldığın Çİn vardı.  Çinle gerginlik yarattığında, ucuza mal alma bitti, maliyetler yükseldi, Maliyet enflasyonunu faiz artırarak düşüreceklerini düşünüyorlar. Bankalar ellerindeki negatif faizli trilyon dolarlık menkul kıymetlerden milyarlarca dolar zarar yazacaklar, peşine borsa'da tepetaklak gidecektir

  • dbb20 Şubat 2022 11:06

    Her seferinde 2,5 olmak üzere %15'e kadar artırılması gerekir. Zira enflasyonu da doğru ölçmüyorlar maalesef. Bu arada çok geciktiler!

  • bb20 Şubat 2022 11:04

    Her seferinde 0,25 baz puan artışla kimse tatmin llmaz, bu saçmalığa bir sin vermeliler. Borsa düşmesin diye böule şey yapılmaz. Şirketler bu dönemde tabiki zor duruma düşecek. Her zaman güllük gülistanlık olmaz ki...batan da batar...

  • NeKoyin20 Şubat 2022 10:43

    9 toplantı da 0.25 puan arttirsa 2.25 puan yapar Amerika daki resmi enflasyon 8 resmi olmayan gerçekte minimum 15 dalga geçiyorlar para basmaya devam