BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBostic: Faiz indirimini konuşmak için çok erken----

Bostic: Faiz indirimini konuşmak için çok erken

Bostic: Faiz indirimini konuşmak için çok erken
26 Ağustos 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in eylülde faizi 50 baz puan artırması yönünde oy kullanma eğiliminde.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bugün açıklanan verilerin enflasyonun yavaşlamakta olduğuna işaret ettiğini belirterek eylül ayında yapılacak FOMC toplantısında faizin 50 baz puan artırılmasına destek verme eğiliminde olduğunu söyledi.

Fed'in para politikasını sınırlayıcı bir seviyeye getirmesi gerektiğini, faiz oranı yıl sonuna kadar yüzde 3,50-3,75 seviyesine ulaştığında para politikasının sınırlayıcı hale geleceğini savunan Bostic, faizin bir süre yüzde 3,50-3,75 seviyesinde kayması taraftarı olduğunu da vurguladı.

Fed'in enflasyonu aşağı getirmek konusunda yapacağı işin bitmediğini, ancak aşırı reaksiyon vermediklerinden emin olmaları gerektiğini belirten Bostic, enflasyonun aşağı getirilmesinde işin bir kısmını arz ve talep arasındaki dengesizliğin daraltılmasını ve arz taraflı sıkıntıların hafifletilmesinin yapacağını da savundu.

"Eğer ekonominin yavaşlamaya devam ettiğini görürsek faiz yüzde 3,50-3,75 seviyesinde kalabilir. Faiz indirimini konuşmak için çok erken" diye konuşan Bostic, "Ekonominin şu anda ne durumda olduğu konusunda çok fazla belirsizlik var, ancak eğrinin gerisinde kaldığımızı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'de kişisel tüketim harcamaları arttı

 

Fed üyesine göre Faiz yeterince yüksek değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)