BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesine göre faiz yeterince yüksek değil----

Fed üyesine göre faiz yeterince yüksek değil

Fed üyesine göre faiz yeterince yüksek değil
26 Ağustos 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonla mücadelesinin ciddiye alınabilmesi için, faizin yıl sonuna kadar yüzde 3,75-4,00 seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in gösterge faiz oranını yıl sonuna kadar hali hazırdaki yüzde 2,25-2,50'den yüzde 3,75-4,00 seviyesine yükseltmesini istediğini söyledi.

Jackson Hole'da CNBC'ye konuşan Bullard, yüksek enflasyonun pek çok kişinin beklediğinden daha uzun süreli, ısrarcı olmasını beklediğini belirtirken, faiz oranlarının henüz enflasyon baskılarını azalmak için yeterince yüksek olmadıklarını savundu.

Bullard, Fed'in önden yüklemeli Faiz artırımlarına gitmesi gerektiğini, bunun piyasalara enflasyon ile mücadele konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstereceğini de öne sürdü.

"Faiz oranları şu anda yeterli değil. Politika faizinin enflasyon üzerindeki baskıları aşağı itecek yere getirmemiz gerekli. Faizler yüzde 3,75-4 seviyesinin üzerine çıkarıldıktan sonraki adımın ne olacağından çok ekin değilim" diye konuşan Bullard, "Benim temel senaryoma göre enflasyon pek çok kişinin beklediğinden daha uzun süreli olacak. Enflasyon uzun süre için yüksek olacak. Bu, piyasanın fiyatlamadığı bir risk" dedi.

"Veriler faiz artırımına devam etmemiz gerektiğine işaret eder ise, yapmalıyız"

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise, Fed'in para politikasında sınırlayıcı bir duruşa ihtiyacı olduğunu ve bu noktaya yıl sonuna kadar gelinmesini beklediğini söyledi.

"Faizi yüzde 3,4'ün üzerine çıkardığımızı ve sonrasında bir süre orada kaldığını görmek istiyorum" diye konuşan Harker, "Eylül ayında karar vermeden önce yeni enflasyon rakamlarını görmek istiyorum. Eğer veri faizleri daha fazla artırmamız gerektiğine işaret ediyor ise bunu yapmalıyız" dedi.

50 baz puanlık bir faiz artırımını hala önemli bir adım olacağını da belirten Harker, "Ne olursa olsun enflasyonu kontrol altına almamız gerekli" ifadelerini kullandı.

ABD ekonomisinin içinde bulunduğu durumun bir resesyon olarak tanımlanabileceğini düşünmediğini belirten Harker, "Ancak buna karar vermek benim işim değil" dedi. Harker, ABD ekonomisinde uzun süreli bir resesyon riski görmediğini de vurguladı.

Enflasyon konusunda işlerinin henüz sona ermekten çok uzak olduğunu anlatan Harker, orta-uzun vadeli nötr faiz oranının yüzde 2,5 civarında bir yerde olduğunu da söyledi.

El-Erian'dan Fed'e enflasyon eleştirisi

 

Fed üyesi: Daha yapmamız gereken çok iş var

 

Bostic: Enflasyonun tepe yaptığını söylemek için henüz erken

 

Stiglitz, merkez bankalarının enflasyonla mücadelesini değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)