BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBostic: Enflasyonun tepe yaptığını söylemek için henüz erken----

Bostic: Enflasyonun tepe yaptığını söylemek için henüz erken

Bostic: Enflasyonun tepe yaptığını söylemek için henüz erken
25 Ağustos 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

Enflasyonda yükselişin tepe yaptığı söylemek için çok erken olduğunu belirten Bostic, bununla birlikte bazı umut verici işaretler gördüklerini de vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz artırımları ve enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Wall Street Journal'a konuşan Bostic, "Politika yapıcılar olarak hepimiz, enflasyonun büyük bir problem olduğunu anlıyoruz ve bunun üstesinden gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Fed'in eylül toplantısında faizi 50 baz puan mı, 75 baz puan mı artırması gerektiği konusunda karar vermediğini belirten Bostic, eylül ayı FOMC toplantısına kadar önemli istihdam ve enflasyon verilerinin gelmeye devam edeceğine işaret etti.

75 baz puan faiz artırımı gündeme gelebilir

Bostic, "Eğer veriler güçlü gelmeye devam eder ve enflasyon net bir şekilde yumuşamaz ise, o zaman 75 baz puanlık bir artırım daha gündeme gelebilir" diye konuştu.

Ekonomi için ise genel olarak olumlu konuşan Bostic, faiz artırımlarının ekonomide büyümeyi rayından çıkarmayacağından umutlu olduğunu ifade etti. Bostic, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2 civarında büyüyeceğini tahmin ederken, gelecek yıl büyümenin yüzde 0,5-1,0 aralığına yavaşlayacağını öngördü.

Atlanta Fed Başkanı, ABD'de işsizlik oranının zaman içinde yüzde 3,5 seviyesinden bir miktar yukarı gitmesinin mümkün olduğunu da vurguladı.

Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü savaştan kaynaklı jeopolitik belirsizliklere de işaret eden Bostic, Çin'in ekonomik görünümünün de takiplerinde olduğunu belirtti. Bostic, bu faktörlerin ABD ekonomisinde yavaşlamayı hızlandırabileceğini ve Fed'in para politikasını daha az sıkılaştırmasının gerekebileceğini de ifade etti.

Fed üyesinden sıkılaşmaya devam mesajı

 

ECB'den 100 baz puan Faiz artırımı bekleniyor

 

Jackson Hole öncesi piyasalarda tedirgin iyimserlik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)