BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBölgesel bankalar finansal bir kıyamete yol açabilir----

Bölgesel bankalar finansal bir kıyamete yol açabilir

Bölgesel bankalar finansal bir kıyamete yol açabilir
20 Mart 2023 - 14:05 www.finansgundem.com

ABD’de uzmanlar, küçük ve orta ölçekli bankaların finansal anlamda bir kıyamete neden olabileceğinden endişe ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bankacılık krizi her gün yeni bir boyut kazanıyor. Uzmanlar, SVB’nin iflasının ardından oluşan tabloyu olumlu görmüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de orta ölçekli bankalar, piyasalarda oluşan ‘paniği’ önlemek ve güveni yeniden sağlamak için tüm mevduatların 2 yıl boyunca sigortalanmasını istiyor.

Mevduatlara 2 yıllık sigorta

Insider’dan Jyoti Mann’ın haberine göre, federal düzenleyicilerden, son iflasların ardından bankalarda daha geniş çaplı bir çöküşü önlemek için önümüzdeki iki yıl boyunca tüm mevduatları korumaları istendi.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, 100'den fazla kredi veren kuruluşu temsil eden Amerika Orta Ölçekli Banka Koalisyonu (The Mid-Size Bank Coalition of America - MBCA) Federal Mevduat Sigortası Kurumu'nu (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC) mevduat sahiplerinin varlıklarının korunması uygulamasını, daha küçük bankalar için de genişletmeye çağırdı.

MBCA, düzenleyicilere yazdığı bir mektupta, “Panik ve yeni bir krizden kaçınarak, başka bir banka batmadan önce mevduat sahipleri arasında güveni yeniden sağlamamız zorunludur” dedi.

Para Birimi Denetleme Ofisi (Office of the Comptroller of the Currency - OCC), Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed'e de gönderilen mektubun bir kopyasını elde eden Bloomberg’e göre grup, FDIC'nin kapsamını ‘daha fazla banka iflası olasılığını azaltmak için’ genişletmesi gerektiğini söylüyor. Mevcut duruma göre, mevduat sahiplerinin hesaplarındaki ilk 250.000 dolar, mevcut kurallar kapsamında FDIC tarafından korunuyor.

Finans sektörü stabilize olacak mı?

MBCA, artan korumanın daha küçük bankalardan mevduatların ‘çıkışını' durduracağını ve finans sektörünün 'stabilize edilmesine’ yardımcı olacağını söylüyor.

MBCA, FDIC'nin sigortasını iki yıl boyunca tüm mevduatları kapsayacak şekilde uzatması halinde, bankaların bunu, yeni durumu kabul eden borç verenler üzerinde genişleterek mevduat sigortası risk değerlendirmesini kendileri ödeyebileceklerini öne sürüyor. Rapora göre koalisyon ayrıca, küçük bankalara olan güvenin ‘aşındığını’ ve daha fazla bankanın iflas etmesi durumunda bölgesel bankalara borç verenlerden daha fazla nakit çıkışı olabileceğini ifade ediyor.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank, mevduat sahiplerinin paralarını çekmesi sonrası iflas etti. First Republic Bank ise bir dizi daha büyük borç verenden gelen 30 milyar dolarlık mevduatlarla desteklendi.

Düzenleyiciler, SVB'nin kontrolünü ele geçirdikten sonra bankadaki tüm mevduatları ‘tamamen koruyacaklarını’ söylemişlerdi.

SVB Financial'dan iflas başvurusu

 

SVB'nin çöküşü nakite yön verdi

 

Jeremy Siegel: SVB’nin iflası piyasalar için olumlu olabilir

 

SVB'nin iflası, ekonomiyi daha da yavaşlatacak

 

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Larry Summers açıkladı: SVB’nin en büyük hatası

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)