BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSVB'nin iflası, ekonomiyi daha da yavaşlatacak----

SVB'nin iflası, ekonomiyi daha da yavaşlatacak

SVB'nin iflası, ekonomiyi daha da yavaşlatacak
16 Mart 2023 - 16:59 www.finansgundem.com

ABD’li yatırımcı Danny Moses, Silicon Valley Bank krizinin yansımalarının şiddetli olacağını ve ABD’de ekonomik yavaşlamayı hızlandırıcı bir etki yaratacağını belirtiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li yatırımcı Danny Moses, Silicon Valley Bank’in (SVB) iflasıyla oluşan krizin resesyon korkularını körükleyeceğini ve ekonomiyi daha da yavaşlatacağını ifade ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Big Short’ yatırımcısı ABD’li Danny Moses, SVB’nin iflasının ABD’de beklenen ekonomik yavaşlamayı hızlandıracağını ifade ediyor. Moses’a göre bunun nedeni bankaların faaliyetlerini geri çekmesi gerekliliği.

Ekonomik yavaşlama hızlanacak

Insider'dan Zahra Tayeb’in haberine göre, 'Big Short' yatırımcısı Danny Moses, SVB krizinin ABD'deki ekonomik yavaşlamayı hızlandırdığını söylüyor. Moses, Silicon Valley Bank’in şok edici çöküşünün ABD'deki ekonomik yavaşlamayı daha da şiddetlendireceğini düşünüyor.

Moses, CNBC’ye verdiği röportajda, “Ekonominin yavaşlayacağına inanıyorsanız, SVB krizi yavaşlamayı hızlandırdı çünkü bankaların faaliyetlerini artık gerçekten geri çekmesi gerekiyor” dedi.

ABD ekonomisi, yüksek enflasyon ve yükselen borçlanma maliyetleriyle karşı karşıya olduğu için istikrarsız bir konumda bulunuyor. Fed, gösterge faiz oranını son 12 ayda neredeyse sıfırdan yüzde 4,5'e yükseltti. Daha yüksek oranlar, tipik olarak varlık fiyatlarını aşağı çekiyor, talebi azaltıyor ve ekonomik yavaşlama riskini artıran harcama yerine tasarrufu teşvik ediyor. SVB'nin baş döndürücü çöküşü ise zaten var olan ekonomik endişeleri şiddetlendirmişe benziyor. 

Kurtarma paketi insanları endişelendirmeli

ABD hükümeti Pazartesi günü çöküşün daha geniş bir krize dönüşmesini önleme amacıyla mevduat sahiplerinin güvende olduklarını açıkladı. Ancak Moses'a göre, düzenleyicilerin kendilerini neyin beklediğiyle ilgili hiçbir fikirleri yok.

Eski FrontPoint Capital yatırımcısı Moses, “Silicon Valley Bank'ta olanların düzenleyicileri tam anlamıyla hazırlıksız yakaladığını düşünürseniz, şu anda gerçekte neyle uğraştıklarına dair hiçbir fikirleri olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz” diyor. Moses, SVB’yi kurtarma paketinin ‘insanları endişelendirmesi gerektiği'nin de altını çiziyor.

Moses, “Fed, bu durumun bir anda ortadan kalkacağını düşünüyorsa kendi kendini kandırıyor" diyor ve piyasaların, Fed'in hızlı faiz artırımlarının nasıl bir sonuç doğurabileceğini hafife aldığını sözlerine ekliyor.

Moses ayrıca, banka bilançolarında sorunlar devam ettiği için ticari gayrimenkul ve otomobil kredileri için ileriki zamanlarda daha fazla sorun olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Goldman Sachs, ABD ekonomisi büyüme tahminini revize etti

 

Mark Zuckerberg: Yeni ekonomik gerçeklik yıllar sürebilir

 

Yellen: ABD bankacılık sistemi sağlam olmaya devam ediyor

 

BlackRock: Daha fazla bankaya el konulabilir

 

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Larry Summers açıkladı: SVB’nin en büyük hatası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)