BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMark Zuckerberg: Yeni ekonomik gerçeklik yıllar sürebilir----

Mark Zuckerberg: Yeni ekonomik gerçeklik yıllar sürebilir

Mark Zuckerberg: Yeni ekonomik gerçeklik yıllar sürebilir
15 Mart 2023 - 15:37 www.finansgundem.com

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yeni ekonomik gerçekliğin yıllarca sürebileceğini konusunda uyarıda bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin ve dolayısıyla dünya ekonomisinin önemli bir kırılma döneminde olduğu düşüncesi yeni değil. Bu fikre Meta CEO’su mark Zuckerberg de katılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yüksek enflasyon ve artan faiz oranları ABD’de özellikle dev teknoloji şirketlerinin işten çıkarma yoluna gitmesine neden oluyor. Meta da dahil olmak üzere birçok teknoloji devi, maliyetleri kısmak ve yeni ekonominin kodlarına uyum sağlamak için bu sürecin devam edebileceği fikrine yakın duruyor.

Daha az çalışanlar daha verimli çalışma hedefi

MarketWatch’tan Emily Bary’nin haberine göre, Mark Zuckerberg, 'yeni ekonomik gerçekliğin' yıllarca devam edebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Meta CEO'su, daha yüksek faiz oranları, jeopolitik huzursuzluk ve artan düzenlemelerin şirketler için zorlu bir iklim yaratmaya devam edebileceğini ifade ediyor.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketinin geçen yıl ‘dünya ekonomisi değişirken, rekabet baskıları artarken ve büyümemiz önemli ölçüde yavaşlarken' yaşadığı 'alçakgönüllü uyandırma çağrısı’na değiniyor. Zuckerberg, 10.000 Meta çalışanını etkilemesi beklenen yeni bir işten çıkarma kararını duyururken, yorumlarını çalışanlara gönderdiği bir notla paylaşıyor. Şirket, Kasım ayında yaklaşık 11.000 Meta çalışanını etkileyecek bir işten çıkarma sürecini duyurmuştu.

Zuckerberg, Meta çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Daha yüksek Faiz oranları ekonominin daha verimsizleşmesine, daha fazla jeopolitik istikrarsızlık da daha fazla oynaklığa yol açar. Ve artan düzenlemeler daha yavaş büyümeye ve inovasyon maliyetlerinin artmasına neden olur" diye yazıyor. Zuckerberg, “Bu görünüm göz önüne alındığında, başarıyı garantilemek için önceki çalışan sayısını azaltmamızın yanı sıra daha verimli çalışmamız da gerekecek” diyor.

Geniş çaplı işten çıkarma

Zuckerberg, ‘yeni ekonomik gerçekliğin’ birçok şirketin ‘uzun vadeli vizyonunu ve yatırımlarını küçültmesine' neden olabileceğini düşünüyor. Ancak ona göre Meta, olaylara farklı yaklaşmayı planlıyor.

Paylaştığı notta, “Şirketin daha cesur olma ve diğer şirketlerin yapamayacağı kararlar alma fırsatı var" diye yazan Zuckerberg, Meta'nın yeni mali planının geleceğe büyük yatırım yapmalarının yanı sıra aynı zamanda her ekibi daha verimli yönettikleri sürece sürdürülebilir sonuçlar elde etmelerini de sağlayacağını ifade ediyor.

Metaverse yatırımları sürecek

Meta'nın son işten çıkarma kararının oldukça geniş çaplı olması bekleniyor olsa da, şirketin metaverse girişimlerinin geleceği ile ilgili soru önemini koruyor. Zuckerberg ve Facebook’un ana şirketi olan Meta’daki diğer yöneticiler, sanal gerçeklik, metaverse ve diğer kapsamlı bağlantı biçimlerinde büyük fırsatlar görüyor, ancak Wall Street'ten bazıları bu teknolojinin potansiyeline onlar kadar inanmıyor.

Şirket, metaverse çabalarının son işten çıkarmalardan nasıl etkileneceğiyle ilgili bir açıklama yapmıyor ancak Zuckerberg, bu girişimlerin Meta'da yer almaya devam edeceğinin sinyalini veriyor. Zuckerberg, “Metaverse'i inşa eden ve yeni nesil bilgi işlem platformlarını şekillendiren öncü çalışmalarımız, sosyal ilişkilerin geleceğini tanımlamada da merkezi olmaya devam ediyor" diye yazıyor.

Zuckerberg açıkladı: Meta 10 bin kişiyi daha işten çıkaracak!

 

Fitch'ten küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminleri

 

ABD Başkanı Biden ülke ekonomisinin "doğru yönde" gittiğini söyledi

 

Larry Summers: ABD ekonomisi uçuruma sürükleniyor

 

CEO'lar ekonomide 'resesyon' bekliyor

 

BofA'dan ABD ekonomisi yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)