BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBOJ'dan fiyat artışı vurgusu----

BOJ'dan fiyat artışı vurgusu

BOJ'dan fiyat artışı vurgusu
30 Kasım 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

BOJ, bir zamanlar deflasyona eğilimli Japonya'da şirketlerin maliyetleri müşterilere yansıtarak fiyatları artırdığını belirtti.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) araştırma notunda, genişleyen enflasyonist baskıya işaret ederek, tarihsel olarak isteksiz olan sektörler de dahil olmak üzere daha geniş bir Japon şirketleri yelpazesinin, müşterilere daha yüksek maliyetleri yansıtarak fiyatları artırdığı vurgulandı.

BOJ'un üç ayda bir yaptığı "tankan" işletme anketinin kapsamlı bir analizi, fiyat artışlarının, büyük indirimlerle müşterilerini cezbetmesiyle tanınan elektronik eşya perakendecileri ve eczaneler de dahil olmak üzere birçok sektöre yayıldığını gösterdi.

Araştırma notunda, fiyatları yükselten bazı şirketlerin, hammadde maliyetlerindeki keskin artışın ardından 30 yıl sonra ilk kez bunu yaptığı belirtildi.

Araştırma notunda, "Şirketlerin dinlenmesi, sektörde büyük pazar payına sahip bir firma fiyatları yükselttiğinde, diğerlerinin de aynı şeyi yapma eğiliminde olduğunu gösterdi." ifadelerine yer verildi.

BoJ, gevşek para politikasını sona erdirebilir

 

BoJ Başkanı'ndan 'ultra gevşek' politika mesajı

 

BoJ tahvil alımını artıracak

 

BoJ: Para politikasını sıkılaştırmak için erken

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)