BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoğaz geçişlerinde yeni dönem: Zamlı tarife bugün başladı!----

Boğaz geçişlerinde yeni dönem: Zamlı tarife bugün başladı!

Boğaz geçişlerinde yeni dönem: Zamlı tarife bugün başladı!
01 Temmuz 2023 - 09:12 www.finansgundem.com

Bugün itibariyle uluslararası gemilerin Türk boğazlarından geçişlerinde zamlı tarife uygulaması başladı. Bu tarife kapsamında, gemilerden alınacak ücretler net ton başına 4,42 dolar olarak belirlendi. Daha önceki tarifede bu ücret 4,08 dolardı.


Türk boğazlarından uğraksız bir şekilde geçen uluslararası gemilerden alınacak ücretlerde zamlı tarife uygulaması bugün başladı. Artık gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Cumhurbaşkanlığı Kararı ile artık boğaz geçiş ücretleri her yıl yeniden güncellenecek. Boğazlardan sağladığımız gelir artacak. Fener, tahlisiye ve sağlık hizmetleri kalemlerinden bir gemiden toplam 3 bin 240 dolar ücret alınıyordu. Bu ücret ilk fiyat düzenlemesi yapılan 2022 Ekim ayında 16 bin 393 dolara yükseltildi. Yeni tarife ile 10 bin ton net tonajlı bir gemi 17 bin 760 dolar ödemek zorunda kalacak. Bu sayede ülkeye döviz girişi artırılacak."

Ücretler her yıl 1 Temmuz'da güncellenecek

Montrö Sözleşmesi'ne göre; Türk Boğaz’larından uğraksız geçecek gemilerden fener, tahlisiye ve sağlık hizmetleri olmak üzere 3 kalem üzerinden ücret alınıyor.

Ücretlerin hesaplanmasında, gemilerin net tonajı temel alınırken, birim olarak da “Altın Frank” esas alınıyor. Geçen yıla kadar bu fiyatlar sabit kaldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı gereği artık boğaz geçiş ücretleri, her yıl 1 Temmuz’da yeniden hesaplanıp otomatik olarak güncelleniyor.

Trafik sigortasına zam beklentisi

 

Milyonların beklediği maaşlara zam yasası Meclis'e geliyor

 

Ekmek fiyatlarına zam bekleniyor

 

Adalet Bakanı duyurdu! Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)