BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAdalet Bakanı duyurdu! Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatıldı----

Adalet Bakanı duyurdu! Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatıldı

Adalet Bakanı duyurdu! Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatıldı
22 Haziran 2023 - 12:47 www.finansgundem.com

Konutlardaki kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin uzatıldığı açıklandı

Adalet Bakanlığı olarak kira düzenlemesine yönelik teknik çalışmayı tamamladıklarını kaydeden Tunç, düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geleceğini söyledi.

Bakan Tunç, bayramdan sonra bu konunun Meclisin ilk işlerinden olacağını, sunulacak torba kanunla düzenlemenin yasalaşacağını bildirdi.

EV SAHİBİ VE KİRACI UYUŞMAZLIKLARI

Fahiş kiralarla ilgili vatandaşlardan bazı şikayetlerin geldiğini ve bunlara duyarsız kalınamayacağını aktaran Tunç, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlarla ilgili bazı tedbirler aldığını anlattı. Yılmaz Tunç, fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığını anımsattı.

Kira uyuşmazlıklarında ara buluculuğun eylülden itibaren dava şartı haline geleceğini bildiren Adalet Bakanı Tunç, bu uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden barışçıl şekilde çözüme kavuşturulacağını belirtti. Bakan Tunç, ev sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıkların derinleşmemesini istediklerini dile getirdi.

TAŞINMAZ SATIŞI 4 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamaya ilişkin de açıklamalarda bulunan Tunç, bu konuda yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını, vatandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağını belirten Tunç, şöyle devam etti:

“4 Temmuz’dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu önemli. Noterlerimiz, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı, tapu dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak.

Kiralarda yüzde 25 artış sınırlaması devam edecek

 

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiren yeni düzenleme: O tarihte devreye girecek!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Haziran 2023 13:54

    DAHA ÖNCE %25 KİRA ARTIŞ SINIRINA UYMUŞ/UYGULAMIŞ KİRACILARA TEKRAR %25 ZAM YAPIN DENİR İSE ESKİ KİRACILARI ÇIKARMAK İÇİN SALDIRILAR 100 KAT ARTAR ESKİ KİRACILAR MÜLKSAHİPLERİ/YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜR İSE ŞEHİT SAYILSINLAR DEVLET AİLELERİNE MAAŞ BAĞLASIN YARALANMA İLE KURTULURLAR İSE BELEDİYELER/TOKİ KENDİLERİNE SOSYAL KONUT TAHSİS ETSİN

  • Firat22 Haziran 2023 12:56

    EE ben kiramla geciniyorum. Enflasyon altinda ezildim. Kiracayi koruycaksiniz diye beni perisan ettiniz. Bu kural anayasaya aykiri .Adalet bakani cikip anayasaya aykiri kurali uzattim nasil diyebiliyor ?