BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE faiz oranını yüzde 5'e çıkarmak zorunda kalabilir----

BoE faiz oranını yüzde 5'e çıkarmak zorunda kalabilir

BoE faiz oranını yüzde 5'e çıkarmak zorunda kalabilir
09 Mayıs 2023 - 08:34 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'a göre, enflasyonist baskılar sebebiyle BoE bu yaz faiz oranlarını %5'e çıkarmak zorunda kalabilir.

Goldman Sachs, İngiltere'nin gelişmiş ekonomilerden oluşan G7 grubu arasındaki en yüksek enflasyon oranlarını düşürmeye çalışırken, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bu yaz faiz oranlarını %5'e çıkarmak zorunda kalabileceği konusunda uyardı.

Bankanın, perşembe günü hane halkı ve işletmeler için borçlanma maliyetini art arda 12. kez artırması bekleniyor ve finans piyasaları çeyrek puanlık bir artışla %4,5'e yükseleceğini tahmin ediyor.

Ancak ABD'li yatırım bankası, merkez bankası 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarını daha sürdürülebilir seviyelere çekmek için uğraşırken, hanehalkı ve işletmelerin borçlanma maliyetlerinde daha fazla artışla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Goldman, İngiltere'de enflasyonun global enerji fiyatlarının düşmesinin de yardımıyla hızla düşme yolunda olmasına rağmen, artan yaşam maliyeti rakamlarının bankanın hükümet tarafından belirlenen %2 hedefini karşılayacak kadar düşmesinin pek mümkün olmadığını söyledi.

ABD yatırım bankası ekonomisti İbrahim Quadri, "BoE'nın faiz oranlarını belirleyen para politikası komitesinin mayıs toplantısından sonra artışı üç ayda bir yavaşlatmak istemesi mümkün olsa da, bunun devam eden enflasyonist baskılar yüzünden olacağından şüpheliyiz. Bu nedenle, para politikası komitesinin artışlara devam etmesini bekliyoruz" dedi.

BoE Başekonomisti Pill: İngiliz halkı fakir olduğunu kabul etmeli

 

BoE Faiz konusunda kararsız

 

Barclays'dan BoE faiz tahmini

 

Enflasyonun beklentiyi aşması BoE için en kötü haber

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)