BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyonun beklentiyi aşması BoE için en kötü haber----

Enflasyonun beklentiyi aşması BoE için en kötü haber

Enflasyonun beklentiyi aşması BoE için en kötü haber
22 Mart 2023 - 14:39 www.finansgundem.com

AJ Bell'in yatırım müdürü Russ Mould, enflasyonun beklentiyi aşmasının İngiltere Merkez Bankası için en kötü haber olduğunu belirtti.

AJ Bell'in yatırım müdürü Russ Mould, İngiltere'de şubat ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesinin yarın yapılacak faiz toplantısı öncesinde İngiltere Merkez Bankası (BoE) için "en kötü haber" olduğunu söyledi.

Yaşanan bankacılık krizinin BoE'yi finansal istikrarı sağlamak için faiz artırımlarına ara vermeye yönlendirmesinin beklendiği ortamda, enflasyondaki "kötü sürpriz"in BoE'nin Faiz artırımına gitmemeyi göze alamamasına yol açabileceğini belirten Mould, "Merkez bankacıları son birkaç aydır yüksek telde bir gösteri sergiliyor, ancak gün geçtikçe ip inceliyor ve yükseliyor gibi geliyor" dedi.

Enflasyonda artış

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, ülkede TÜFE şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,1, yıllık bazda ise yüzde 10,4 artış kaydetti.

TÜFE'nin şubatta aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 9,9 artması bekleniyordu.

ONS’den yapılan açıklamada, şubatta hane halkının doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların enflasyon üzerinde etkili olduğu belirtildi.

Ülkede şubat ayı itibariyle alkollü ve alkolsüz ürünlerin fiyatlarındaki artışın son 45 yılın en yüksek oranına ulaştığı belirtilen açıklamada, Avrupa’da sert iklim şartları ve yoğun yağışların İngiltere’ye yapılan taze sebze ve meyve ithalatını ciddi şekilde aksattığı, bu durumun gıda krizi ile karşı karşıya kalan marketlerdeki taze gıda fiyatlarını arttırdığı ifade edildi.

BoE'nin faiz artırma olasılığı yüzde 50

 

BoE: İngiltere bankacılık sistemi güvende

 

BoE üyesinden 'sabit faiz' mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)