BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE eski üyesi Danny Blanchflower'dan faiz yorumu----

BoE eski üyesi Danny Blanchflower'dan faiz yorumu

BoE eski üyesi Danny Blanchflower'dan faiz yorumu
18 Ağustos 2022 - 09:49 www.finansgundem.com

İngiltere Para Politikası Komitesi'nin eski üyelerinden Danny Blanchflower, BoE bu yılın sonunda faiz indirmeli ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi'nin eski üyelerinden Danny Blanchflower, İngiltere'de ekonomisinin resesyona girmesinin çok yakın olduğunu, resesyona girilmesi halinde yeni seçilecek başbakanın vergi indirimi vaadlerinden vazgeçmesi ve ekonominin çökmesini önleyecek devasa bir yardım programı başlatması gerekeceğini söyledi. 

Global finansal kriz sırasında BoE PPK'da görev yapan Blanchflower, faiz oranlarının muhtemelen bu yılın sonunda düşürülmesi gerekeceğini savundu.

Başbakan adayları Truss ve Sunak'ın vergi indirimi sözü verdiklerine dikkat çeken Blanchflower, "Söyledikleri şeyler İngiltere ekonomisinin karşı karşıya kalmakta olduğu problemle başa çıkmak konusunda hiç bir işe yaramaz" dedi. 

BoE eski üyesi Andrew Sentance'nin Banka'nın enflasyonu kontrol altına almak için faizi yüzde 3 veya 4'e çıkarması gerektiği görüşüne de karşı çıkan Blanchflower, "Sentance'nin faiz artırımı tavsiyesi tamamen bir felaket. Faiz oranını yüzde 4'e çıkarmanın sıradan insanlara ne yapacağını hayal edebiliyor musunuz?" diye konuştu.

Küresel piyasalar, BoE'nin Faiz kararını bekliyor

 

BoE'den bankalara 'daha kötüsüne hazır olun' uyarısı

 

BoE faiz artırımlarına ara verebilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)