BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBOE ekonomiye ilişkin beklentilerini düşürdü----

BOE ekonomiye ilişkin beklentilerini düşürdü

BOE ekonomiye ilişkin beklentilerini düşürdü
05 Kasım 2020 - 12:59 www.finansgundem.com

İkinci kez karantina sürecine giren İngiltere BOE kararlarıyla nefes aldı. Ancak BOE’nin ülke ekonomisine ilişkin görünümleri kovid krizinin etkilerinin 2022’ye sarkacağı yönünde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık ikinci korona virüs karantinasına girerken İngiltere Merkez Bankası (BOE) 150 milyar sterlinlik beklentileri çok üstünde tahvil alımı kararı açıkladı.

BOE varlık alımı programının kapasitesini 895 milyar dolara çıkararak ekonomistlerin beklentilerinin 50 milyar sterlin üzerine çıktı.

Bankadan yapılan açıklamada söz konusu önlemlerle devlet tahvili satın alımlarının 2021 sonuna kadar genişletilebilmesi için yeterli kapasite oluşturduğu belirtildi.

BOE İngiltere ekonomisine ilişkin beklentilerini düşürürken Kovid-19 pandemisinin etkilerinin 2022’nin ilk yarısına kadar devam edebileceği öngörüldü. Banka bir önceki açıklamada ekonomik iyileşmenin gelecek yıl tamamlanacağı belirtilmişti.

BOE’den yapılan açıklamada, “Ekonomi alışılmışın dışındaki belirsizlik görünümünü koruyor” denildi.

Banka açıklamasında ekonomik görünüme ilişkin, “Bu salgının gelişiminin ve halk sağlığını korumak için alınan tedbirlerin yanı sıra Avrupa Birliği ve İngiltere arasındaki yeni ticaret düzenlemelerinin niteliğine ve geçiş sürecine de bağlıdır” ifadelerine yer verildi.

BOE faiz oranlarını beklentilere uygun bir biçimde %0,1 seviyesinde korudu. BOE toplantı tutanaklarında ve çeyrek görünüm raporunda negatif faiz oranlarından neredeyse hiç bahsedilmedi.

Açıklamanın ardından sterlinin dolar ve euroda karşısında yükseldiği gözlemlendi.

BOE'den ekonomiye ilişkin karamsar tahminler

BOE raporunda İngiltere’nin yeniden kapanma sürecine girmesiyle dördüncü çeyrekte %2 küçüleceği ve ağustos ayında yapılan %9,5 oranındaki yılık küçülmeden beklentisinin de daha şiddetli bir hale gelip ülkenin 2020 yılında %11 oranında küçüleceği belirtildi.

Önceki raporda %9 olarak öngörülen İngiltere’nin 2021 yılındaki gayrisafi yurtiçi hasıla büyüme beklentileri ise %7,25’e düşürüldü.

BOE işsizlik oranının %7,75’le gelecek yılın ikinci çeyreğinde en yüksek orana ulaşacağını belirterek bir önceki raporundaki %4,5 oranını güncelledi.

Banka iki yıllık enflasyon beklentilerini aynı zamanda BOE’nin hedefi olan %2 oranında tuttu.

İngiltere MB'dan The Sun'ın varlık alımı haberine soruşturma

 

JP Morgan: BOE varlık alımı ile borçlanma maliyetlerinde artışı önler

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan piyasaya 150 milyar sterlin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)