BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası'ndan piyasaya 150 milyar sterlin----

İngiltere Merkez Bankası'ndan piyasaya 150 milyar sterlin

İngiltere Merkez Bankası'ndan piyasaya 150 milyar sterlin
05 Kasım 2020 - 11:45 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, korona salgını nedeniyle küçülen ekonomiyi desteklemek için piyasaya 150 milyar sterlin daha enjekte etme kararı aldı. Varlık alım programı da 745 milyar sterlinden 875 milyar sterline çıkarıldı

Merkez Bankası'nın bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında ayrıca rekor seviyede düşük olan faizlerin yüzde 0,1 seviyesinde tutulması kararlaştırıldı.

Bankadan yapılan açıklamada Covid-19 vakalarının yeniden artmasının ekonomik toparlanma sürecini yavaşlatacağı uyarısında bulunuldu.

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülkede dünden itibaren yeni kısıtlamalar getirilmişti.

Resesyon beklenmiyor
İngiltere'nin yeni bir resesyona girmesi beklenmiyor ancak Merkez Bankası, hükümetin destek programının aşamalı olarak kaldırılmasıyla işsizliğin keskin bir şekilde artacağına dikkat çekti. Halihazırda salgında işlerini kaybedenlerin maaşlarının yüzde 80'i devlet tarafından ödeniyor.

Bu uygulamaya yeni karantina önlemlerin kaldırılmasının planlandığı Aralık başında son verileceği açıklanmıştı. Merkez Bankası ayrıca bu yılın son 3 ayında ekonominin yüzde 2 küçülmesinin beklendiğini açıkladı.

Banka yeni yılla birlikte toparlanma sürecinin başlayacağı beklentisinde. Merkez Bankası yetkilileri ekonominin büyüklüğünün ertesi yıla kadar, salgın öncesi dönemi yakalayamayacağını söylüyor.

BoE kararı ile sterlin dolar karşısında yükseldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)