BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBoE Başkanı Bailey perakendecileri suçladı----

BoE Başkanı Bailey perakendecileri suçladı

BoE Başkanı Bailey perakendecileri suçladı
06 Temmuz 2023 - 09:59 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Bailey, bazı perakendecileri müşterilerine aşırı yüksek fiyatlar uygulamakla suçladı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bazı perakendecilerin müşterileri aşırı yüksek fiyatlar uyguladıklarına ve bunun sektör üzerindeki baskıyı artırdığına yönelik kanıtlar olduğunu söyledi.

Fiyat artışlarına karşı BoE'nin yaklaşımına yönelik eleştirilerle karşı karşıya kalan Bailey, BBC'ye yaptığı açıklamada, özellikle akaryakıt yakıt piyasasında düzenleyicilerin perakende fiyatlara ilişkin adımlarının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağını söyledi.

BBC'ye verdiği röportajda Bailey, BoE'nin şu anda enflasyonu düşürmek için harekete geçmesi gerektiğini veya gelecekte yüksek faiz oranlarından daha fazla zarar riskiyle karşı karşıya kalabileceği yönününde daha önce yaptığı açıklamaları tekrarladı.

Borçlanma maliyetlerinin ne zaman düşebileceği konusunda spekülasyon yapmaktan kaçınan Bailey, "Faiz oranlarının ne zaman düşmeye başlayacağına dair bir tarih veremem çünkü bu gerçekten önümüzdeki dönemde neler olacağına bağlıdır, ancak yapmamız gereken en önemli şey enflasyonu düşürmek. Enflasyon hali hazırda düşmeye başladı ve ben oldukça belirgin bir enflasyon düşüşü bekliyorum, bunu fark edeceğiz. Yapmamız gereken, faiz oranını enflasyonu yüzde 2'ye düşürmek için ayarlamak"

 

JPMorgan'dan BoE'ye dair Faiz yorumu

 

BoE'den yabancı bankalara kötü haber

 

Dev bankalar BoE için faiz tahminlerini yükselttiler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)