BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan'dan BoE'ye dair faiz yorumu----

JPMorgan'dan BoE'ye dair faiz yorumu

JPMorgan'dan BoE'ye dair faiz yorumu
06 Temmuz 2023 - 07:52 www.finansgundem.com

JPMorgan, BoE'nin faizi yüzde 7'ye kadar yükseltmesi riski görüyor. Yatırımcılar ise şu anda bu yıl sonuna kadar %6,25'e ulaşan oranları fiyatlıyor

JPMorgan Chase, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını yüzde 7'ye kadar çıkarması ve bunun ekonomide bir "sert inişi" tetiklemesi riski bulunduğunu söyledi.

Ekonomist Allan Monks, bazı ölçütlerin, resesyon risklerinin arttığı ortamda enflasyonun aşağı getirilmesi için BoE faiz oranının mevcut yüzde 5'ten 2 puan daha artması gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Monks, yatırımcılara yazdığı notta İngiltere ekonomisi için sert bir inişin "giderek daha muhtemel göründüğünü" savundu ve "beklentiler sabitlenmezse veya yüksek kalırsa, Faiz oranlarında artış potansiyeli" olduğu uyarısında bulundu. Ayrıca, mortgage faiz maliyetlerine ve enflasyon beklentilerine dayalı olarak oranların ne kadar yüksek olması gerektiğine bakan analizde "çok sayıda uyarı" olduğuna dikkat çekti. Monks'un çok daha ılımlı bir tepe noktası için merkezi tahmini, kasım ayında yüzde 5,75 seviyesinin görüleceği yönünde oluştu.

Yatırımcılar ise şu anda bu yıl sonuna kadar %6,25'e ulaşan oranları fiyatlıyor ve bu 25 yılın en yüksek seviyesi.

Şimdilik, Monks yüzde 7 oranları hakkında uyarıda bulunan tek kişi. Çoğu ekonomist, yatırımcıların tam olarak fiyatladığı yüzde 6,25'lik oranın altında bir tepe rakamı benimsiyor.

BoE faizleri artırmaya hazırlanıyor

 

BoE'den faiz artırım beklentileri güçlendi

 

BoE yetkilisinden faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)