BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı Bailey: Faiz artışını durduracak güçlü kanıtlar yok----

BoE Başkanı Bailey: Faiz artışını durduracak güçlü kanıtlar yok

BoE Başkanı Bailey: Faiz artışını durduracak güçlü kanıtlar yok
12 Mayıs 2023 - 07:46 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'de faiz oranlarının şu anda tepe noktaya yakın olduğunu umduğunu ancak faiz artışını durduracak güçlü kanıtlar olmadığını söyledi.


İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, kırk yılın en agresif faiz oranlarındaki artışların, enflasyon zayıfladığı sürece sona erebileceğini söyledi.

Bailey Perşembe günü Bloomberg TV ile yaptığı röportajda, "Faiz oranları açısından bir anlamda dinlenmemiz gereken bir noktaya yaklaşıyoruz. Ancak, faiz oranlarındaki artışı durdurmak için daha güçlü bir fikir verecek kanıtları henüz görmedik, bu yüzden kanıt odaklı olmamız gerektiği konusunda çok netim" dedi.

Birleşik Krallık merkez bankasının art arda 12'nci Faiz artırımını takip ediyor ve enflasyonun merkez bankasının öngördüğü gibi keskin bir şekilde düşmeye başlaması halinde yetkililerin 22 Haziran'daki bir sonraki toplantısında ara verebileceklerini öne sürüyor.

BoE'nin bir ara vermeye yakın olup olmadığı sorulduğunda, "Umarım öyleyizdir diyeceğim çünkü bu, oranlarda art arda 12. artış oluyor. Faiz seviyesi açısından dinlenmeye başlayabileceğimiz bir noktaya yaklaşıyoruz. Ama yine de, bize gelen kanıtlara göre hareket edeceğimize çok açık olacağım” dedi.

İngiltere Merkez Bankası sürpriz yapmadı

 

BoE Başkanı Bailey: Artık resesyon beklemiyoruz

 

BoE faiz oranını yüzde 5'e çıkarmak zorunda kalabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)