BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas’dan yıldız transferi----

BNP Paribas’dan yıldız transferi

BNP Paribas’dan yıldız transferi
25 Mayıs 2023 - 15:19 www.finansgundem.com

Son dönemde yatırım bankacılığı alanında gerçekleştirdiği hamleyle dikkat çeken BNP Paribas ABD’deki birimi için UBS’in tecrübeli ismi Evan Riley’i transfer etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız bankacılık devi BNP Paribas Wall Street’teki yatırım bankası için üst düzey bir transfer gerçekleştirdi. Banka İsviçre bankası UBS’in sözleşme bankacısı Evan Riley’i kadrosuna kattı.

Financial News’in haberine göre Riley BNP Paribas’nın ABD birimine hisse senedi sermaye piyasaları başkanı olarak katılacak.

Yıldız bankacı UBS’te sektörler, tüketici ve enerji dönüşümü biriminde sermaye piyasalar başkanlığı yapıyordu. Riley 2006 yılından bu yana İsviçre bankasında çalışıyordu.

BNP Paribas Andreas Bernstorff yönetimindeki sermaye piyasaları biriminde son birkaç yıldır önemli bir atılım yapıyor. Fransız devi yatırım bankacılığı alanında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika birimlerinde ilk beşe yerleşebilmek için rakiplerinden önemli transferler gerçekleştirdi.

BNP Paribas sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Avrupa’daki diğer rakipleri bocalarken ve Wall Street bankaları zemin kaybederken BNP Paribas küresel sözleşme bankacılığı alanındaki gücünü artırıyor.

BNP Paribas’nın genişleme planının önemli bir kısmı ABD’deki sözleşme bankacılığı uzmanlarını işe alma stratejisinden geçiyor. Söz konusu stratejiyi bankanın sektörler ve danışmanlık ekibi başkanlığını yapan George Holst şubat ayında FN’ye verdiği bir demeçte belirtmişti.

ABD’deki yeni bankacı işe alımlarının “önemli bir sayıda” olacağını belirten Holst, “Mümkün olduğunca alçakgönüllü olmaya çalışacağım, ancak kesinlikle Avrupalı bir alternatif olmak için sahip olduğumuz farklılıklarımızla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Amerikalı rakiplerimiz inanılmaz bir güce sahipler ve iç pazarları çok büyük ve son derece iyi ücretlendiriliyor. Ancak, şirketlerin farklı bir yaklaşımla alternatif bir seçeneği sevdiğini ve istediğini düşünüyorum” ifadelerine yer vermişti.

 

BNP Paribas’dan yatırım bankacılığı atağı

 

BNP Paribas ABD'li rakiplerini nasıl geride bırakacak?

 

UBS krizden "en büyük kazanan" olarak çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)