BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS krizden "en büyük kazanan" olarak çıktı----

UBS krizden "en büyük kazanan" olarak çıktı

UBS krizden en büyük kazanan olarak çıktı
18 Mayıs 2023 - 17:11 www.finansgundem.com

Bankacılık krizinin Avrupa ayağında batık Credit Suisse'i satın alan UBS, 35 milyar dolar kazançla, Silicon Valley Bank (SCB) ve First Republic Bank'ın da batmasıyla başlayan kargaşanın kazanan tarafında yer aldı.

Mart ayında Credit Suisse'i devralan İsviçre bankası UBS, bu yıl banka hisselerini sallayan kargaşadan bugüne kadarki en büyük kazanan olarak öne çıktı.

CNN Türk' de yer alan habere göre UBS, ABD'li borç verenler JPMorgan Chase (JPM), First Citizens ve Hong Kong'lu HSBC'ye katılarak bankacılık kargaşasından en büyük kazanan olarak çıktı.

First Citizens, SVB varlıklarını satın alarak 9,5 milyar dolarlık bir başlangıç ​​kazancı elde etti. JPMorgan, First Republic anlaşmasının kapanışında bir kereye mahsus olmak üzere 2,6 milyar dolarlık vergi sonrası kazanç kaydetti. HSBC, SVB'nin İngiltere kolunu devralarak 1,5 milyar dolarlık geçici bir kazanç elde etti.

Şirket, Credit Suisse anlaşmasından 34,8 milyar dolar kazanç elde edeceğini duyurdu. Bu, UBS'nin Credit Suisse için ödediği tutar ile piyasadaki varlıklarının değeri arasındaki değer farkı.

Credit Suisse, büyük miktarda mevduat çıkışı yaşadıktan ve hisse fiyatının rekor seviyelere düştüğünü gördükten sonra İsviçreli yetkililer tarafından kapanmaya zorlandı. UBS, düzenleyicinin aracılık ettiği bir anlaşmayla Credit Suisse'i satın aldı, rakibi için yaklaşık 3 milyar dolarlık hisse ödedi ve devletten çok sayıda zarar garantisi aldı. Anlaşma ayrıca Credit Suisse tahvillerindeki 17 milyar doları da yok etti.

UBS'e 17 milyar dolarlık darbe

 

UBS'in karı beklentilerin gerisinde kaldı

 

UBS, Credit Suisse satın almasaydı global finansal kriz yaşanabilirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)