BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBNP Paribas ilk 10’a oynuyor----

BNP Paribas ilk 10’a oynuyor

BNP Paribas ilk 10’a oynuyor
15 Haziran 2023 - 18:03 www.finansgundem.com

Yatırım bankacılığı alanında büyük bir atılım yapan Fransız bankası BNP Paribas, dev Wall Street bankalarının da dahil olduğu İngiltere pazarında ilk 10’a girmeyi hedefliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BNP Paribas 2020 yılında İngiltere’deki yatırım bankacılığı işletmesini büyütmek için 5 yıllık bir plan ortaya attı. Financial News’in haberine göre planın başındaki isim Matthew Ponsonby ise başarı için bir kod adı üzerinde karar kıldığını belirtiyor: ‘mazeret yok’.

Kovid-19 krizinin dünyayı kasıp kavurduğu günlerde BNP Paribas umutsuzca sermayeye ihtiyaç duyan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) pazarlarındaki müşterilerine finansman sağladı. Fransız bankası bu sayede 2020’de bölgedeki yatırım bankacılığı ücretler liginde üçüncü sıraya kadar yükseldi.

BNP’nin o zamandan beridir en büyük hedefi bu konumunu sağlamlaştırmak, pandemide elde edilen kazanımlardan yararlanarak, sermaye piyasaları, birleşme ve satın alma (M&A) gibi iş kollarında paylarını artırmak. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BNP sadece krediler ve borç finansmanı için başvurulan bir banka görünümünden uzaklaşmak istiyor.

Ancak BNP Paribas’nın Avrupalı rakiplerini yerinden etmek ve Wall Street bankalarına karşı zemin kazanabilmek için ücretlerini artırması gereken en önemli pazar İngiltere. Zira EMEA bölgesindeki yatırım bankacılığı işlemlerinin %25’i bu bölgede yapılıyor.

Geçmişte Barclays’in yatırım bankacılığı başkan yardımcılığını yapan ve 2009 yılında bankanın M&A işletmesini açan Ponsonby 2017 yılından beridir BNP Paribas’nın İngiltere yatırım bankacılığını yeniden canlandırmakla görevlendirildi. Ponsonby, “Hem sermayeye hem de insanlara sürekli yatırım yapıyoruz” ifadelerine yer veriyor.

Fransız bankasının Exane araştırma platformu İngiltere’de yer alan 193 personele ev sahipliği yapıyor ve bankanın müşterilerine yönelik ‘stratejik tartışmalar’ için kullanılıyor. Ponsonby, “Yönetim kurulu düzeyinde danışmanlık odaklı tartışmaları yönlendirmek için halihazırda güçlü olan bütünleşmiş bir dizi ilişki ağı kullanıyoruz” dedi.

Başarılı yöneticinin İngiltere’deki sözleşme bankacılarından oluşan ekibi son beş yılda %23 oranında genişledi ve 370 bankacıya ulaştı. Banka en son haziran ayının başlarında JPMorgan’dan transfer edilen Jacqueline Taylor gibi birçok personeli kadrosuna ekledi.

Eksik parça yok

Ponsonby, "mazeret yok" sloganının BNP Paribas'ın artık rakiplerine meydan okumak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Başarılı yönetici, “Bir büyüme planımız var ve bu plan devam ediyor. Ancak bu başka bir şey eklememize veya yeni bir alana yönelmek zorunda kalmamıza bağlı değil. Yapbozda kaçırdığımız tek bir eksik parça bile yok” dedi.

Ponsonby yine de İngiltere’deki küresel bankacılık hedeflerinin “devam eden bir görev” olduğunu itiraf adiyor. Dealogic verilerine göre BNP şu anda yatırım bankacılığı ücretler liginde 30 milyon dolar ile 14. sırada. Banka 2022 yılını ise 15. sırada bitirmişti. İngiltere’deki M&A gelirlerinde ise BNP yılın başından bu yana 25. sıraya ulaşabildi.

BNP yöneticisi, “İngiltere’de sermaye piyasalarındaki gücümüzü ve danışmanlık alanındaki artan etkinliğimizle destekleyerek sürdürülebilir bir ilk 10 oyuncusu olmak istiyoruz” dedi.

Ponsonby, BNP Paribas'nın İngiltere yatırım bankacılığı ekibinin "çok özel" isimler eklemeye devam edeceğini belirtti. Ancak sektörün içerisinde olduğu zor döneme de işaret eden BNP yöneticisi rakiplerinin geri ölçeklendiği sırada "maliyet disiplinine" odaklandıklarını da sözlerine ekledi.

Ponsonby, “Avrupa’daki bir yatırım bankacılığı işleminin olağan şüphelilerinden biri olmak ve zirvedeki en iyi anlaşmalardan daha fazla yapmak istiyoruz. BNP Paribas’yı JPMorgan ve Morgan Stanley ile birlikte başrollerde görmek sürpriz olmamalı. Bir anlaşmayı seçtiğimizde CEO’nun kaşını kaldırmasını gerektirecek bir sorun söz konusu olmamalı” açıklamasında bulundu.

BNP Paribas’dan yıldız transferi

 

BNP Paribas’dan yatırım bankacılığı atağı

 

BNP Paribas ABD'li rakiplerini nasıl geride bırakacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)