BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den İsrail'e Filistin çağrısı----

BM'den İsrail'e Filistin çağrısı

BM'den İsrail'e Filistin çağrısı
17 Şubat 2022 - 00:31 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric İsrailli yetkililere, Filistinlilerin tahliye edilmesine ve evlerinin yıkılmasına son vermesi çağrısı yaptı. Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gelişmelerden endişe duyduklarını yineledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, işgal altındaki Filistin topraklarında artan şiddet olaylarından ve Filistinlilerin evlerinden tahliye tehdidi altındaki Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gelişmelerden endişe duyduklarını söyledi.

Dujarric, BM'nin itidal çağrısını yineledi.

"İsrailli makamlara daha önce de Filistinli ailelerin tahliyesine ve yıkımlara son vermesi çağrısı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde artan gerilim

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir, çalışma ofisini Şeyh Cerrah Mahallesi'ne taşıyacağını açıklamış, Fanatik Yahudi yerleşimciler ise gece Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gelerek buradaki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla saldırmış, evlerine ve arabalarına taş atmıştı.

Ben-Gvir, evinden zorla çıkarılma tehdidi altındaki Filistinli Salim ailesinin evinin önüne onlarca fanatik yerleşimciyle çadır kurarak Filistinlileri kışkırtmaya çalıştı.

Filistin lideri Abbas'tan uluslararası topluma İsrail çağrısı

 

Almanya, İsrail-Filistin sorununda "iki devletli çözüm" önerisi yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)