BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBM, Rus tahılının ihracatıyla ilgili engelleri kaldıracak----

BM, Rus tahılının ihracatıyla ilgili engelleri kaldıracak

BM, Rus tahılının ihracatıyla ilgili engelleri kaldıracak
07 Kasım 2022 - 12:38 www.finansgundem.com

BM'nin Rus tahılının ihracatı ile ilgili uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını sağlayacağı konusunda Rusya’ya söz verdiği bildirildi

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, İzvestiya gazetesine verdiği demeçte, BM Genel Sekreterliği’nin Rus tahıl ürünlerinin ihracatına uygulanan kısıtlamaların yakında kaldırılmasını sağlayacağı konusunda söz verdiğini belirtti.

Rus tahılı ve gübresinin dünya pazarlarına ulaştırılmasının önündeki engellerin kaldırılması, İstanbul’da temmuz ayında yapılan tahıl koridoru anlaşmasının bir parçasıydı.

Nitekim Polyanskiy de Rusya’nın, anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağı konusunda kararını verirken söz konusu anlaşmanın kendisiyle ile ilgili kısmının yerine getirilip getirilmediğini baz alacaklarını belirtti. Polyanskiy, “Birleşmiş Milletler’in, üstüne aldığı yükümlülükleri yerine getirmek için 18 Kasım’a kadar süresi var” dedi.

Sigorta şirketleri ile görüşmeler sürüyor

Tahıl koridoru anlaşmasının süresi 19 Kasım’da dolacak. Bu nedenle bu zamana kadar anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili bir karar verilmesi gerekiyor.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar İzvestiya’ya yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Rus tarım ürünleri taşıyan ya da Rusya’nın Karadeniz limanlarından çıkış yapan gemilere uygulanan sigorta ücretlerinin düşürülmesi konusunda büyük sigorta şirketleri ile görüşmeler yaptığını söyledi. Fakat söz konusu görüşmelerden henüz bir sonuç alınmadığı belirtiliyor.

Rusya’nın tarım ürünlerine yönelik doğrudan bir yaptırım kararı alınmamış olsa da gemi sigortası ücretlerinin ciddi ölçüde artırılması gibi engellerle bu ürünlerin ihracatı zorlaştırılıyor.

Putin: Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'dan tahıl tedariğini engellemeyecek

 

Rusya: Tahıl anlaşması devam edecek

 

Zelenskiy: Türkiye ve BM'nin destekleriyle tahıl sevkiyatı devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)