BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Korona virüsün ardından dünya normale dönmeyecek----

BM: Korona virüsün ardından dünya normale dönmeyecek

BM: Korona virüsün ardından dünya normale dönmeyecek
27 Haziran 2020 - 18:02 www.finansgundem.com

BM'den Amina J. Muhammed yeni tip korona virüsün devam etmesi sırasında sosyal ve ekonomik hayatın bir önceki normale dönemeyeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Amina J. Muhammed dün uluslararası bir forumda yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün devam etmesi sırasında sosyal ve ekonomik hayatın bir önceki normale dönemeyeceğini söyledi.

Muhammed konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Durumun ciddiyetini aklımızda tutmalıyız. Bazı bölgelerde normale dönmek bizi yanlış bir güvenlik duygusuyla aldatmamalıdır” dedi.

Birçok ülkede salgının zirve yaptığını söyleyen Muhammed, “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) virüs salgını sebebiyle 300 milyon işçinin işini kaybedeceği raporunu aktardı. Bu rakam 2008’de yaşanan ekonomik krizin 15 kat fazlasına denk geliyor” dedi.

Dünya üzerinde 9 milyonu aşkın insana virüs bulaşırken, ölenlerin sayısı ise 472 bini aştı.

Muhammed açıklamasında, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın 265 milyon insanın 'yıl sonuna kadar gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalabileceği  konusunda’ uyardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)