BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Gazze’ye yardım ulaştırmak mümkün değil----

BM: Gazze’ye yardım ulaştırmak mümkün değil

BM: Gazze’ye yardım ulaştırmak mümkün değil
16 Aralık 2023 - 18:13 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler’den Gazze’ye ilişkin yapılan açıklamada, insani yardım göndermenin İsrail’in bombardımanı nedeniyle mümkün olmadığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, bombardıman altındayken Gazze'ye yardım ulaştırmanın mümkün olmadığını söyledi.

UNRWA'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Touma'nın BBC'ye yaptığı açıklamalara yer verildi. Touma, UNRWA'nın Gazze'de 1050 sığınma yerinin bulunduğunu ve yenilerinin açıldığını, ancak bunların 'aşırı kalabalık' olduğunu söyledi.

İnsani yardım arzı çok sınırlı

Sığınma yerlerinin dün yağan yağmur sonrasında 'çamur içerisinde' kaldığına dikkati çeken Touma, UNRWA'nın yalnızca ‘Refah sınırı' yakınında faaliyet gösterebildiğini kaydetti. Touma, “Kısıtlamalar nedeniyle en çok ihtiyaç duyanlara ulaşamıyoruz ve görevimizi yerine getiremiyoruz." dedi. "Gökyüzü bombardımanla doluyken yardım ulaştıramayız” diyen Touma, insani yardım arzının da ‘çok sınırlı’ olduğunu ifade etti.

19 bin Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 18 bin 787 Filistinli hayatını kaybetti. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 118’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 450 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan 'insani ara'da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 288 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah'ın sınır hattındaki çatışmalarında ise 24 Lübnanlı sivil, 108 Hizbullah mensubu ve 5 İsrailli sivil ile 6 İsrail askeri öldü.

Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Katar'dan Gazze'ye 50 milyon dolar insani yardım

 

BM Genel Kurulu Gazze'ye yönelik insani ateşkes tasarısını kabul etti

 

Dünya Bankasından Gazze'ye 20 milyon dolarlık yardım finansmanı

 

İsrail'in Gazze'ye obüslerle düzenlediği saldırılar görüntülendi!

 

4 Avrupa ülkesinden AB'ye Gazze resti!

 

Gazze'de can kaybı 17 bin 997’ye yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)