BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 Avrupa ülkesinden AB'ye Gazze resti!----

4 Avrupa ülkesinden AB'ye Gazze resti!

4 Avrupa ülkesinden AB'ye Gazze resti!
11 Aralık 2023 - 10:50 www.finansgundem.com

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup göndererek, İsrail'in bombardımanı altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin net tavır alınmasını istedi.


İspanya Başbakanlık kaynaklarından basına yapılan açıklamaya göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Belçika Başbakanı Alexander de Croo, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ve Malta Başbakanı Robert Abela, AB Konseyi Başkanı Michel'e ortak mektup gönderdi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Mektupta, 14-15 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde Gazze'deki duruma ve iki devletli çözüme ilişkin net tutum oluşturmaya yönelik tartışmanın gündeme alınması talep edildi.

GUTERRES'İN BAŞLATTIĞI GİRİŞİMDEN ETKİLENDİLER

AB dönem başkanlığı görevini aralık sonunda tamamlayacak İspanya ile 1 Ocak'ta bu görevi teslim alacak Belçika'nın öncülüğünde 4 başbakanın imzasının bulunduğu mektubun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'deki insani felakete acil çözüm bulunmasına ilişkin başlattığı girişimden etkilenerek gönderildiği belirtildi.

"AB'NİN ORTAK KARAR ALMASI GEREKİYOR"

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını kınayan ve İsrail'in kendisini uluslararası hukuka uygun olarak savunabileceğini yineleyen 4 başbakan, diğer yandan kalıcı ateşkes, Gazze'de sivillerin korunması ve yardımların engelsiz şekilde ulaştırılmasının garanti edilmesi için AB'nin ortak karar alması gerektiğini savundu.

Diğer yandan Başbakan Sanchez'in İspanya'nın AB dönem başkanlığının yıl sonunda sona ermesi dolayısıyla 13 Aralık'ta Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapacağı kaydedildi.

Gazze'de can kaybı 17 bin 997’ye yükseldi

 

Gazze'de 5 İsrail askeri daha öldü

 

Rusya'dan İsrail-Filistin çatışmasına net yorum

 

ABD medyası: ABD, İsrail'e on binlerce ton bomba verdi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Aralık 2023 12:22

    İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ HAKSIZ YERE TUTUKLUYOR YILLARCA HAPİSTE TUTUYOR İSE BUNU HAMASI KIŞKIRTMAK İÇİN YAPIYOR OLABİLİR HAMES DA GAZZELİLERİ KURTARMAK İÇİN (TAKAS YOLU İLE) REHİNE ESİR/REHİNE ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇİNCE İSRAİL'E GAZZEYİ BOMBALAMA GAZZELİLERİ AKDENİZ KIYISINDAN KOVMA FIRSATI DOĞMUŞ OLUYOR SONRA DA ORALARI FETHETMİŞ GİBİ KENDİ SOYUNDAN OLAN YERLEŞİMCİLERİN İNŞAAT YAPMALARINA GÖZ YUMUYOR

  • T.tok11 Aralık 2023 13:36

    Hamas islami bir terör örgütüdür bunun sonucunun binlerce masum coluk cocugun arkasına saklanarak bircok insanın katledilmesine bilerek sebeb olmuştur peşinden gidenlerde birlikte sonsuz lanetlenmişlerdir