BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar'dan Gazze'ye 50 milyon dolar insani yardım----

Katar'dan Gazze'ye 50 milyon dolar insani yardım

Katar'dan Gazze'ye 50 milyon dolar insani yardım
14 Aralık 2023 - 06:38 www.finansgundem.com

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yardım kararının, Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin şartlarını iyileştirmeye yönelik çözümler kapsamında alındığı belirtildi. Bu doğrultuda 50 milyon dolar insani yardım taahhüt edildi

Katar, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi sakinlerine, 50 milyon dolar insani yardım sağlamayı taahhüt etti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yardım kararının, Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin şartlarını iyileştirmeye yönelik çözümler kapsamında alındığı belirtildi.

''ADİL, KALICI VE KAPSAMLI''

Açıklamada, Katar'daki eğitim vakıfları aracılığıyla 100 Filistinli gence eğitim bursu verileceği aktarıldı.

1948'den bu yana topraklarından edilen 5,9 milyondan fazla Filistinli mültecinin acılarına "adil, kalıcı ve kapsamlı" bir çözüm bulunması gerektiği çağrısında bulunulan açıklamada, Gazze'de yerinden edilen Filistinliler için 50 milyon dolar yardım yapılacağı vurgulandı.

"İsrail'in işgalci bir güç olduğu" hatırlatılan açıklamada, "işgalci güçlerin, işgale maruz kalan sivil halkın korunmasını, refahını ve insan haklarını sağlamakla yükümlü olduğu" ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Gazze'deki sivil nüfusa ve çocuklara karşı yürütülen mevcut savaşın, uluslararası hukukun ve insan hakları hukukunun ihlali anlamına geldiği" kaydedildi.

Katar Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan son bilgilere göre, Katar, Gazze'ye yaklaşık 1500 ton tıbbi yardım, gıda malzemesi ve sahra hastanesi sağladı.

Katar, Gazze Şeridi'nde 7 gün süren ve aralık ayı başında sona eren, İsrail ile Filistinli gruplar arasında esir değişiminin gerçekleştiği geçici "insani aranın" sağlanmasında, Mısır ve ABD'nin yanı sıra kilit rol oynamıştı.

Katar: Türkiye ile ikili ilişkileri daha fazla geliştirme fırsatı

 

Netanyahu, Katar’daki Mossad heyetini geri çağırdı

 

Katar: Esir takasındaki engeller ortadan kaldırıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.14 Aralık 2023 08:41

    KATAR'IN TOPRAKLARI KÜÇÜK AMA DEVLET BAŞKANLARININ YÜREĞİ/VİCDANI BÜYÜK KATARLILAR CÖMERT VİCDAN SAHİBİ İYİLİKSEVER BAŞKANLARI OLDUĞUNDAN ÇOK ŞANSLILAR