BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken'dan Rusya'ya 'hırsızlık' suçlaması----

Blinken'dan Rusya'ya 'hırsızlık' suçlaması

Blinken'dan Rusya'ya 'hırsızlık' suçlaması
07 Haziran 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı, Rusya'nın Ukrayna'nın tahıl ihracatının bir kısmını kâr amacıyla çaldığına dair haberlerin inandırıcı olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, katıldığı bir sanal toplantıda Rusya'ya yönelik ağır bir ithamda bulundu. Blinken, Rusya'nın Ukrayna'nın tahıl ihracatının bir kısmını kâr amacıyla çaldığına dair haberlerin inandırıcı olduğunu söyledi.

Sanal bir yuvarlak masa toplantısında hayırseverler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle biraraya gelen Blinken, iddia edilen hırsızlık eyleminin, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasındaki geniş çaplı eylemlerinin bir parçası olduğunu söyledi. Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesi, Kiev'in buğday ihracatına darbe vurmuş ve küresel gıda güvenliği krizinin derinleşmesine yol açmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, New York Times gazetesinde bugün çıkan bir habere atıfta bulunarak ''Rusya'nın Ukrayna'nın tahıl ihracatından kendi çıkarı için satmak amacıyla hırsızlık yaptığı iddialarına dair önde gelen gazetelerimizden birinde gördüğümüz gibi inandırıcı haberler mevcut'' diye konuştu. New York Times haberinde, Washington'un geçen ay çoğu Afrika'da 14 ülkeyi, Rusya'nın denizaşırı alıcılara çalıntı tahıl satmaya çalıştığı konusunda uyardığını bildirmişti.

Ukrayna Rusya'yı Türkiye ve Suriye'nin aralarında olduğu ülkelere Ukrayna tahıllarını satmakla suçlamıştı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, savaşın 100'üncü gününde düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın 22 milyon ton tahılı rehin tuttuğunu belirtmişti. Bodnar, Rusya'nın Türkiye'ye çalıntı buğday sattığını öne sürmüş ve Türkiye'ye bu konuda yardımcı olması için başvuruda bulunduklarını kaydetmişti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu hafta Türkiye'yi ziyaret edecek. Ziyaret sırasında Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatının yeniden başlatılması konusunun da ele alınması bekleniyor.

BMKG'da gergin anlar! Rus Büyükelçi toplantıyı terk etti

 

Zelenskiy: 22-25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda

 

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı

 

'Rusya çaldığı tahılı Türkiye'ye de satıyor'

 

Lavrov, gıda krizinin çözümü için yarın Türkiye'ye geliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)