BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı----

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı
06 Haziran 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Rus basınına göre, Moskova, Kiev ve Ankara’yla tahıl sevkiyatı için anlaşmaya varıldı. Türk donanmasının Ukrayna karasularındaki mayınları temizleyerek nakliye gemilerine eşlik edeceği belirtildi.

Rus medyasına göre, Moskova, Kiev ve Ankara'yla tahıl sevkiyatı için bir koridor açılması konusunda uzlaşmaya vardı. Kremlin'e yakınlığıyla bilinen İzvestiya gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandığı haberine göre, Türk donanması Ukrayna karasularında Odessa kıyılarına döşenen mayınları temizleyerek tahıl yüklü nakliye gemilerine uluslararası sulara kadar eşlik edecek. Daha sonra Rus savaş gemileri devreye girerek tahıl taşıyan gemilere Boğaz'a kadar eşlik edecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Çarşamba günü gerçekleştireceği Ankara ziyaretinde de Türk tarafıyla konunun detaylarını görüşmesi ve tarafların sevkiyat planını resmi olarak onaylaması bekleniyor.

Putin yeşil ışık yakmıştı
Ukrayna, dünyadaki en büyük tahıl ihracatçılarından biri. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Ukrayna limanlarının bloke edilmesi dünya çapında gıda fiyatlarında belirgin bir artışa neden olurken, özellikle yoksul Afrika ülkelerinde kıtlık endişelerine yol açtı. Kısa süre önce aynı zamanda Afrika Birliği Dönem Başkanı olan Senegal Devlet Başkanı Macky Saall'i ağrılayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gıda krizinden Moskova'nın sorumlu olduğu suçlamalarını geri çevirerek tahıl sevkiyatına yeşil ışık yakmıştı.

Rusya Ukrayna'nın doğusunda operasyon hızını artırıyor

 

Rusya Ukrayna'da valilik binasını vurdu

 

Rusya Ukrayna krizinde yeni gelişme: Biyolojik silah iddiası!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)