BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıBKM ve Konya Belediye'sinden bir ilk----

BKM ve Konya Belediye'sinden bir ilk

BKM ve Konya Belediye'sinden bir ilk
09 Kasım 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

"Konya Ulaşım Projesi” kapsamında tüm bankaların temassız özelliği taşıyan kartları toplu taşımada kullanılmaya başladı

Bu projeyle her yıl Konya’yı ziyaret eden 2 milyon yerli ve 500 bin yabancı turiste, ceplerindeki temassız özellikli kartlarla toplu taşımadan yararlanma imkanı sunuldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ulaşım alanında Türkiye’de bir ilke imza attı. Konya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, tüm bankaların temassız özelliği taşıyan kartlarının bir araya geldiği ve toplu taşımada devrim niteliği taşıyan ‘Konya Ulaşım Projesi’ hayata geçirildi.

Konya projesi tüm Türkiye’ye örnek olacak
Konya Büyükşehir Belediyesi, Bankalararası Kart Merkezi ve bankaların işbirliği ile gerçekleştirilen ve Konya ulaşımına yeni bir soluk getiren proje, 8 Kasım 2013 tarihinde Hilton Garden Inn Konya otelinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ‘Konya Ulaşım Projesi” hakkında detaylı bilgi aktarıldı ve projenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını vurgulandı.
İlk uygulaması Konya’da gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’ye yayılması öngörülen proje ile Konya’da otobüs ve tramvaylarda tüm bankaların temassız özelliğe sahip kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartları kullanılabiliyor. Bu uygulama ile 20 tramvay durağı ve 340 otobüs ile hizmet veren Konya ulaşımındaki tüm araçlarda temassız kartlara ek olarak NFC uyumlu cep telefonları ile de ödeme yapılabiliyor.

Konya Ulaşım Projesi turizme katkı sağlayacak
Her yıl Mevlana Türbesi’ni görmek ve çeşitli etkinliklere katılmak için 2 milyon yerli ve 500 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Konya’da, bu işbirliğiyle turistler de temassız özelliği taşıyan kartlarını toplu taşımada kullanabilecekler. Özellikle havalimanından transferde ve şehir içi gezilerde turistlere kolaylık sağlayacak olan Konya Ulaşım Projesi ile turizm sektörüne büyük katkı sağlanacak. Konya halkının yanı sıra hem yerli hem de yabancı turistlerin temassız özelliğe sahip kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartları ile toplu taşıma araçlarını kullanabileceği bu uygulamanın ülke geneline yayılması bekleniyor.

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko: Tüm illerde yaygınlaşmasını hedefliyoruz
Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko; “Öncelikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Tahir Akyürek ve bu projede yer alan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Türk bankacılık sektörü özellikle ödeme teknolojileri alanında dünyanın en yenilikçi pazarlarından biridir. '2023 Nakitsiz Ödemeler' hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar ile Türk Ödeme Sistemleri Sektöründe her geçen gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. İlk kez Konya’da hayata geçirdiğimiz Konya Ulaşım Projesi’nin yanısıra diğer illerde de kartların toplu taşımada kullanılmasını hedefliyoruz” dedi.

Turizme her anlamda katkı sağlayacak
Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya’da gerçekleştirdikleri projenin tüm Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu projeyle şehrimizde öncü bir uygulamayı hayata geçirmiş olduk. Konya halkı ve Konya’yı ziyaret eden tüm turistlere sunulmuş bu kolaylık ile turizme her anlamda katkı sağlandı. Türkiye’de bir ilk olan ve böylesi öncü bir projenin Konya’da, Bankalararası Kart Merkezi ve bankalar ile belediyemizin gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde uygulamaya geçirilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. BKM ile bankalarımıza, bu projenin hayata geçirilmesi konusunda verdikleri destek ve emekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

‘Konya Ulaşım Projesi’nin künyesi
Konya Ulaşım Projesi, Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Konya Büyükşehir Belediyesi ve temassız özellikli kart hizmeti sunan bankaların işbirliği ile hayata geçirildi.
Proje kapsamında Türkiye’de ilk kez toplu taşımada tüm bankaların temassız özelliği taşıyan kredi kartları, Banka kartları ve ön ödemeli kartları kullanıma sunuldu.
Konya’da her gün toplu taşıma ile ulaşım sağlayan bireylere ödeme kolaylığı sağlanmış oldu.
Bu projeyle, Konya’yı ziyaret eden tüm yerli ve yabancı turistlere, ceplerindeki temassız özellikli kartlar ile toplu taşımada ödeme kolaylığı sağlandı.
Proje ile Konya’da bulunan toplam 20 tramvay durağı ve 340 otobüste temassız özellikli tüm kartlar ve NFC (Yakın Alan İletişimi) uyumlu cep telefonları ile ödeme yapılmaya başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)