BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBitcoin dolar için tehdit mi? Bullard yanıtladı...----

Bitcoin dolar için tehdit mi? Bullard yanıtladı...

Bitcoin dolar için tehdit mi? Bullard yanıtladı...
17 Şubat 2021 - 13:22 www.finansgundem.com

Son zamanlarda hızla yükselen Bitcoin'i dolara karşı bir tehdit olarak görmediğini belirten ABD Merkez Bankası (Fed) St Louis Başkanı James Bullard, küresel ekonominin dolar bazlı olmayı sürdüreceğini ileri sürdü.

CNBC'nin sorularını yanıtlayan Bullard, "Bu konuda, yalnızca Fed politikalarını düşünüyorum; gördüğüm kadarıyla bu politika dolar ekonomisine dayanmaya devam edecektir" dedi.

Görülebildiği kadarlık bir süreçte, küresel ekonominin dolar bazlı olmayı sürdüreceğinin altını çizen Bullard, "Altın fiyatları yükselse ya da düşse, Bitcoin'in fiyatı yükselse ya da düşse, bu durumu etkilemez" dedi.

Analistler Bullard'ın bu konuda, Bitcoin'in tarihinde ilk kez 50 bin doları aştığından kısa süre sonra konuştuğuna dikkat çekiyor.

Bitcoin'in toplam piyasa hacmi ise yaklaşık 2 milyar dolarlık artışla 919 milyar dolardan, 921 milyar dolara yükseldi. Böylece, JPMorgan Chase, Bank of America ve Citigroup gibi devleri piyasa değerine göre en iyi varlıklar listesinde geride bırakarak, dokuzuncu sıraya yerleşti.

New York Fed imalat endeksi 5 ayın zirvesinde

 

Bitcoin'de yeni zirve

 

Yüzde 900 yükselen Bitcoin'den servet kazanan ünlüler

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b117 Şubat 2021 16:32

    Kime ait belli değil, fiyatı hem yüksek hem de aşırı dalgalı, hiçbir alt yapı anlamında desteği yok, bir devlete ait de değil, buna giden paranın kara para olma ihtimali çooook yüksek, bir de sanki altın gibi değerliymiş gibi ya da altına benzeyen görseliyle insanları aldatması da cabası...bu para değil uyduruk bir transfer sistemi desek de ne işe yarar belli değil 50.000 usd fiyat mı olur ya gerçekten saçmalık...birileri çok kötü patlayacak ya hadi hayırlısı...ama kara paranın buraya kaydığı kesin gibi...

  • Ahmet Kalaoglu17 Şubat 2021 18:55

    Olay bu kadar basit değil. Kara para dolarda euroda altında yokmu ? Transferin sorunsuz ve devletlerden bağımsız gerçekleşmesi ve bir devlete ait olmaması olayın olumlu tarafı zaten. Altyapısında bir takım eksiklikleri var tamam ama geleceğin anahtarı burda bence....