BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüzde 900 yükselen Bitcoin'den servet kazanan ünlüler----

Yüzde 900 yükselen Bitcoin'den servet kazanan ünlüler

Yüzde 900 yükselen Bitcoin'den servet kazanan ünlüler
16 Şubat 2021 - 17:37 www.finansgundem.com

Bitcoin salı günü ilk kez 50.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana %900'ün üzerinde artış göstermesine neden olan rallisini sürdürdü

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’e şüpheyle yaklaşanlar kripto paranın yaygınlaşma kapasitesinin olmadığını, standart işlemlerde nadiren kullanıldığını ve volatilitesinin güvenilir bir değer saklama aracı ya da enflasyona karşı koruma sağlaması için fazla yüksek olduğunu söylüyor. Ancak son zamanda birçok iş insanından, ünlü isimden ve şirketten onay aldı ve merkez bankalarının piyasaya sürdüğü dijital paralara bir alternatif olabilecek bir isim olarak öne çıktı.

İşte Bitcoin’in en ünlü savunucuları.

Elon Musk

Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla tarafından yapılan 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı açıklaması, kripto paranın fiyatında aynı gün %20’lik bir yükselişe neden oldu. Tesla aynı zamanda, Bitcoin’i yakın gelecekte bir ödeme aracı olarak da kabul etmeyi planladığını söyledi.

Jack Dorsey

Twitter ve ödeme şirketi Square’in kurucusu Dorsey de Bitcoin’in ateşli savunucularından biri ve internetin kendi para biriminin olacağına inandığını söylüyor.

Reuters’ın haberine göre Square’den ekim ayında yapılan açıklamada, 50 milyon dolar değerinde Bitcoin alımı yapıldığı söylendi. Twitter ise şubat ayında şirket bilançosunda Bitcoin tutmayı düşündüğünü ancak henüz karar verilmediğini açıkladı.

Jay-Z

Ünlü rap sanatçısı Jack Dorsey ile birlikte bir Bitcoin geliştirme fonu kurdu ve kripto paranın Afrika ve Hindistan’da yaygınlaşmasını hedefliyor. Jay-Z ve Dorsey projeye 24,5 milyon dolarlık Bitcoin yatırımında bulunacak.

Tyler and Cameron Winklevoss

Facebook’un kuruluşunun ardından Mark Zuckerberg’e açtıkları davayla bilinen Winklevoss kardeşler, Bitcoin’in ilk yatırımcıları arasında yer alarak ilk yatırımlarını 2012 yılında gerçekleştirdi. 2015 yılında ise Bitcoin işlem platformu Gemini’yi kurdu.

Paul Tudor Jones

Ünlü fon yöneticisi 2020’nin mayıs ayında Bitcoin’in bir “değer saklama aracı” olabileceğini ve varlıklarının %1’inin Bitcoin’den oluştuğunu açıkladı.

Stanley Druckenmiller

Milyarder yatırımcı, geçtiğimiz yıl kasım ayında katıldığı bir televizyon röportajında Bitcoin yatırımı yaptığını açıklayarak, kripto paranın bir değer saklama aracı olarak altının önüne geçeceğini söyledi.

PayPal

Ödeme devi 2020’nin ekim ayında müşterilerinin hesaplarında Bitcoin ve diğer kripto paraları bulundurabileceğini ve alım satım yapabileceğini açıklamasının ardından Bitcoin’de yükselişi tetikledi.

Mike Novogratz

Yatırım devi Fortress’ta serbest fonları yönetmiş olan ve şimdilerde Galaxy Investment Partners’ın CEO’su olan Novogratz’ın şirketi Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralara yatırım yapan şirketler arasında öne çıkıyor.

Anthony Scaramucci

Yatırım yöneticisi, ABD Eski Başkanı Donald Trump döneminde Beyaz Saray’da kısa bir dönem çalıştıktan sonra, bu yılın başında şirketinin bir Bitcoin fonu kurduğunu açıkladı.

Bill Gates 'mikroçip' iddialarına cevap verdi

 

Şimdi al sonra öde sisteminin etkileri ne olacak?

 

Milyarderler mahkemelik oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)