BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBitcoin Çin’in finansal silahı mı?----

Bitcoin Çin’in finansal silahı mı?

Bitcoin Çin’in finansal silahı mı?
09 Nisan 2021 - 14:50 www.finansgundem.com

Milyarder Peter Thiel, Bitcoin'in Çin’in ‘finansal silahı’ olduğu konusunda uyardı. Thiel, Çin Merkez Bankası dijital para biriminin 'totaliter bir ölçüm cihazı' olacağını söyledi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

PayPal’in Kurucusu Milyarder Yatırımcı Peter Thiel, Bitcoin'in ABD için jeopolitik tehdit oluşturan Çin’in bir “finansal silahı" olarak görülmesi gerektiğini öne sürdü.

Financial News’in haberine göre Thiel, dünyanın en popüler kripto para biriminin ABD için bir risk olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Milyarder yatırımcı Çin’in dijital varlıklara nasıl yatırım yaptığı konusunda daha sert soruların sorulması gerektiğini belirtiyor. Theil Çin Merkez Bankası’nın dijital para birimi geliştirme planının “gerçek bir kripto para birimi olmadığını söyledi. Milyarder dijital yuanın “sadece bir tür totaliter ölçüm cihazı" olacağını da sözlerine ekledi.

Richard Nixon Vakfı'nın Donald Trump'ın Eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile birlikte düzenlediği panelde yer alan Theil, “Bir noktada Bitcoin'in, resmi para birimlerini tehdit ettiği gerekçesiyle ABD'ye karşı Çinin bir finansal silahı olarak düşünülmesi gerekip gerekmediğini merak ediyorum. Ancak bu para birimi özellikle de ABD dolarını tehdit ediyor ve Çin doları zayıflatmak için bir şeyler yapmak istiyor” açıklamasında bulundu.

Theil, “Çin Bitcoin’de uzun vadeli pozisyonda ve jeopolitik perspektiften bakıldığında ABD belki de bunun nasıl yürüdüğüne dair daha sert sorular sormalı” ifadelerine yer verdi.

Thiel'in yorumları, kripto para birimlerinin ortaya çıkışına dair verdiği açık sözlü destekle ters düşüyor. Ancak milyarder yatırımcının Çin-ABD ilişkileri hakkında uzun süredir savunduğu görüşlerle aynı bakış açısını yansıtıyor. Observer'da yer alan habere göre, Theil daha önce Google'ı Çin ordusuyla "haince" iş birliği yapmakla suçlamıştı ve Pekin istihbarat yetkililerinin teknoloji firmasının içerisine sızdığını iddia etmişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kurumsal yatırımcıların varlıklarını kripto para birimlerine geçirmeye başlamasıyla birlikte Bitcoin geçen yılın sonlarından bu yana küresel olarak popülerliğini artırıyor. Tesla, Square ve MicroFocus gibi şirketler portföyleri için toplu olarak milyarlarca dolar değerinde bitcoin satın alarak dijital para birimlerini desteklediklerini dile getirdiler.

Bankalar ve varlık yöneticileri de bu konuya ağırlık veriyor. Goldman Sachs ve Morgan Stanley'nin müşterileri için dijital varlığa erişim sunmaya hazırlanıyor.

Aynı zamanda tartışmalı dijital veri şirketi Palantir'in kurucu ortağı olan Thiel, teknoloji devi Apple konusunda da açıklamalarda bulundu. Apple'ın bölgedeki tedarik zincirini "gerçek bir sorun" olarak nitelendiren Theil ABD'li yetkililere teknoloji şirketlerinin Çin'deki işleyişinin sorgulanmasını öneriyor.

Çinli, ABD'li ve İngiliz akademisyenler tarafından Nisan ayında yayınlanan farklı bir çalışmada Çin’deki Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin ülkenin karbon emisyonu azaltma hedeflerini zayıflatabileceğini öne sürüyor. Araştırmalar kripto para madencilik faaliyetlerinin çok fazla enerji harcanması nedeniyle karbon emisyonunu arttırdığını gösteriyor.

Çin'in 2060'a kadar karbon nötr olma gibi bir planı var. Ancak Bitcoin'in karbon ayak izi büyük bir Çin şehri kadar fazla. BBC'nin haberine göre Çin, dünyadaki Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin %75'inden fazlasını oluşturuyor.

Çin yeni robot ordusunu tanıttı!

 

Çin Mali İstikrar Kurulu enflasyon uyarısı yaptı

 

Bitcoin’de dev yükseliş beklentilerinin ardındaki neden

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)