BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇin yeni robot ordusunu tanıttı!----

Çin yeni robot ordusunu tanıttı!

Çin yeni robot ordusunu tanıttı!
09 Nisan 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

Yapay zeka gibi yazılım teknolojileriyle bilim kurgu olmaktan çıkan katil robotların hayata geçirilmesi savaşların da seyrini değiştirecek. Çin'de Unitree adlı bir robotik firması, Aliengo adlı yeni robot köpeklerini tanıttı.

Boston Dynamics tarafından üretilen Spot robotların bir benzeri, Çin'in robotik firması Unitree'den geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 'Yapay Zeka' destekli Aliengo adlı köpek benzeri robot, derinlik algısı, yüksek spor performansı ve gelişmiş bir koruma seviyesi ile tasarlandı.

Çin 2020 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) tanıtılan robotlar yaklaşık 26 kilogram ağırlığında ve iki saate kadar güç sağlayan bir bataryaya sahip. Ayrıca saniyede 3 metre, 1 saatte 11 kilometre hızla hareket edebiliyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Twitter'da yayınlanan video kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bazı kullanıcılar, videoyu Netflix'in fütüristik dizisi Black Mirror'ın 'Metalhead' bölümüne benzetti.

Bir kullanıcı ise 'Skynet logosu nerede' diye sorarak Terminator filmlerine atıfta bulundu.

Unitree, Aliengo'nun insan ırkını devireceğini değil, gerçek dünyadaki görevlere yardımcı olmanın bir yolu olduğunu savunuyor.

Virüsleri yok eden robot

 

Çin'de robotların tartışması ilgi çekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)