BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'le ilgili flaş açıklama----

BİST'le ilgili flaş açıklama

BİST'le ilgili flaş açıklama
10 Nisan 2013 - 10:43 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Turhan Listingİstanbul’un lansman töreninde BİST'in halka arz tarihini açıkladı

Borsa İstanbul’da işlem gören yabancı ülke menşeli şirket sayısının artırılması amacıyla tanıtım, bilgilendirme, iletişim ve pazarlamaya ilişkin süreçler ve çalışma bütününü oluşturan ListingIstanbul’un lansman töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, “2015 sonunda borsamız halka hazır hale gelmiş olacak” dedi. 
İbrahim Turhan, borsada işlem gören şirketlerin değerinin milli gelire oranını yüzde 60’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. BİST Başkanı stratejik ortaklıklar konusunda ise olumlu gelişmeler olduğunu belirterek, "Temmuz'da açıklayacağız" dedi.
BİST Başkanı Turhan, Dünya Bankası’ndan gelen bir öneriyi açıklarken, "Dünya Bankası'ndan İslami Finans Merkezi Araştırma Merkezi konusunda bize teklif geldi. Bu konuyu değerlendirdik. Yakın zamanda BİST bünyesinde bu araştırma merkezini kurma konusunda bir anlaşma imzalayacağız" diye konuştu.
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Baltacı ise, “Listingİstanbul’da yapmak istediğimiz yabancı şirketlerin borsamıza gelmesi. Bu proje İstanbul’u finans merkezi haline getirme çalışmalarının önemli ayaklarından biri. 45 ülkede bu programı uygulamak istiyoruz. Bu sayıyı önümüzdeki günlerde artıracağız” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)