BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOSÖ Cerablus'ta kontrolü sağladı----

OSÖ Cerablus'ta kontrolü sağladı

OSÖ Cerablus'ta kontrolü sağladı
24 Ağustos 2016 - 19:30 www.finansgundem.com

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde, DAEŞ'e yönelik operasyonda ilçe merkezine girdi. ÖSO'dan yapılan açıklamada Cerablus'ta kontrolün sağlandığı belirtildi.

Cerablus'ta, TSK ve koalisyon uçakları tarafından IŞİD'e yönelik askeri harekat başlatıldı. Harekatın adının ''Fırat Kalkanı'' olduğu bildirildi. TSK, IŞİD hedeflerine yönelik top atışları yaptı. Hava harekatına Türk F-16'ları da katıldı. Öte yandan Bordo Bereliler, sızma harekatıyla Suriye topraklarına girerek IŞİD'in direncini kırmak için nokta operasyonlar düzenledi. Havadan 12, karadan ise 81 hedef imha edildi. Yaklaşık 20 tank da, Suriye'ye girerek IŞİD hedeflerini vurdu. ÖSO'nun 4 köyü IŞİD'den aldığı ve 46 IŞİD'linin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

ÖSO, CERABLUS'TA TÜM KURUMLARI ELE GEÇİRDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu sabah Suriye'ye başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatında savaş uçakları ve topçu atışlarıyla belirlenen hedefleri vurup tank birliklerinin girişinin ardından, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri de köyleri ele geçirdikten sora Cerablus'a yürüdü. ÖSO askerleri akşam saatlerine kadar Cerablus'taki tüm resmi kurumları ele geçirdi. Cerablus'un boş sokaklarda ilerleyen ve ilçenin yüzde 50'sinden fazla kesiminde tam denetimi sağlayan ÖSO'nun, birkaç saat içinde Cerablus'u tam olarak ele geçirdiğini açıklaması bekleniyor.

EVLERDE PATLAYICI ARANIYOR
Cerablus'a girdiklerinde boş sokaklarla karşılaşan ÖSO askerleri, IŞİD militanlarının ilçeyi terk ederken patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimaline karşı evleri ve stratejik yerleri tek tek kontrol etmeye başladı. Cerablus'un boşaltılmasına karşılık, ilçenin birkaç kilometre doğusundaki Membiç yolu üzerindeki bölgede akşam saatlerine doğru silah sesleri gelmeye başladı. Bu bölgede ÖSO askerleriyle İŞID militanlar arasında çatışmalar olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cerablus geri alındı

 

Cerablus geri alındı! İşte ilk fotoğraflar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)